Kultur

De unge skal have deres eget hus i Struer

Struer Kommune vil etablere et ungekulturhus til byens unge. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune har afsat penge til at kortlægge og afdække kommunens unge beboeres behov for et ungekulturhus, der bliver helt deres eget

Struer: Struer Kommune har sat 100.000 kroner af til at "understøtte og styrke unges muligheder for at indgå i givende fællesskaber og tæt tilknytning til forenings- og fritidslivet", som det bliver beskrevet i en pressemeddelelse fra kommunen. Helt konkret betyder det, at kommunen nu vil kortlægge de unges ønsker og behov med det mål at etablere et ungekulturhus.

- Det skal være et slags værested for unge, primært i alderen 16-25, siger Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune.

Årsagen er, at der ifølge formanden er en efterspørgsel efter et sted at bruge sin fritid - særligt fra dem, der går på gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse.

Vi ønsker at tage de unge med på råd, for det er også dem, der selv skal stå for stedet, når det engang står færdigt.

Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget

Hjælp fra Aalborg

- Vi ønsker at tage de unge med på råd, for det er også dem, der selv skal stå for stedet, når det engang står færdigt, siger Lars Møller Pedersen.

I det kommende ungekulturhus er det meningen, at unge mennesker får mulighed for at udfolde sig og dyrke deres interesser inden for eksempelvis musik eller idræt.

- Det er derfor vi nu går ud og spørger dem for at finde ud af, hvad mulighederne kunne være, og hvad stedet skal indeholde, siger formanden.

De unge fra Struer Kommune får hjælp fra studerende fra Urban Design-uddannelsen på Aalborg Universitet, som skal give et bud på, hvordan der kan skabes de rigtige by-design og indretninger af byrummet til at løse de unges behov og ønsker, samt skabe anderledes eller alternative muligheder for at bevæge sig rundt i eller opleve byrummet.

Til at starte med skal de unges ønsker og behov kortlægges på en ungekulturdag, en slags kreativ workshop, som bliver afholdt af Struer Kommune. Datoen er dog ikke helt fastlagt endnu. Der er afsat 100.000 kroner til afdækningen af de unges behov og heraf er 25.000 kroner reserveret til at afprøve, hvad der bliver fremsat af idéer til projekter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Tophistorier

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce