Annonce
Debat

Debat: Arbejdsløse kan sikre truet fødevareproduktion

Foråret nærmer sig, men optimismen, som årstiden ofte fører med sig, er forsvundet. I stedet præges tiden er frygt og uvished, fordi coronapandemien har ændret hverdagen fuldstændig for alle mennesker.

Det gælder også for gartnerier og producenter er afgrøder. Dem, som sikrer fødevaresikkerheden i Danmark, og som sørger for, at vi kan nyde grøntsager og fodrer vores landbrugsdyr. Netop disse producenter venter nervøst på afklaring, fordi de risikerer at mangle afgørende arbejdskraft.

Normalt er foråret nemlig sæson for både at så og høste mange afgrøder, og det kræver mange flittige hænder. Men mange medarbejdere kan blive forhindret i at komme på arbejde, fordi de er fanget uden for Danmarks grænser.

Mangel på arbejdskraft truer produktionen af nødvendige fødevarer - og dét er et kæmpe problem.

En mulig løsning er at opfordre de tusindvis af mennesker, som desværre har mistet deres job, til at søge ud på landet for at arbejde for gartnere og fødevareproducenter. Nogle væksthuse har allerede ansat tidligere servicemedarbejdere til at hjælpe med høsten.

Det er imidlertid hårdt at knokle løs på marken, så der vil være nogen, som ikke har mulighed for at bidrage. Men dem, som kan, tilskynder jeg til at kontakte gartnerier og fødevareproducenter, hvis de gerne vil have et midlertidigt arbejde. Vi må hjælpe hinanden, hvor vi kan – især når det handler om at sikre produktionen af fødevarer for os alle sammen!

Asger Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce