Annonce
Debat

Debat: Danmark vender ryggen til verden og hygger sig i smug

Debat: ”Mene, mene, tekel…”. Skriften på væggen taler sit tydelige sprog, men det er, som om vores regering har sat kikkerten for det blinde øje. Prøv det andet øje, og I vil se, hvad der sker, når et land lukker sig om sig selv!

Brexit er et af resultaterne! Briterne ville have større eller total suverænitet og rykkede nationen tilbage i tiden. På grund af brexits restriktive immigrationslove forsvandt der op mod 25.000 udenlandske lastbilchauffører fra de britiske veje.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fotograferet i DR Byen mandag den 23. marts 2015.

Nu hamstrer briterne ifølge TV2, da de manglende lastbiler på landevejene påvirker især dagligvarebutikker og benzintanke, der ikke kan få varer og benzin nok. Og det påvirker de britiske forbrugere, der har reageret på en skala fra ”det må være en joke” til ”frygtindgydende”.

Annonce

Danmark mangler ifølge Dansk Industri 18.000 medarbejdere. Det betyder, at vi går glip af en værdiskabelse på i alt 13,5 milliarder kroner om året, viser beregninger fra DI. Prognoser viser også, at vi i 2030 vil mangle omkring 40.000 uddannede på social- og sundhedsområdet

Paradokset er, at der en stor og stigende ledighed i EU og der utvivlsomt også findes et potentiale i flygtninge. Men hvem vil søge arbejde i Danmark - hos os, der af udlændinge betragtes som gennemsyrede af materialisme og som følelsesmæssige kolde? Os med det fremmedfjendske ry, som vi har opnået med vores restriktive regler - fra smykkelov til tanken om interneringslejre - så grelt, at Alternative für Deutschland (AfD), et parti der har en stærk racistisk kerne, roser os, "de modige danskere", for at "ville reducere antallet af asylsøgere til nul og bekæmpe islamister".

Jeg ved ikke om Mattias Tesfaye (S), Danmarks udlændinge- og integrationsminister er medlem af en xenofobisk roseklub, men jeg blev flov og pinlig, da han lovpriste Victor Orban, der diktatorisk styrer ”Ungarn kun for ungarere”. Ikke nok med det, så satte Tesfaye en tyk streg under egen intention ved at sende 15 kilometer pigtrådshegn til Litauen, hvor det skal forstærke grænsen mod Hviderusland. Gratis, nej, nej, et røverkøb til 5,5 millioner kroner.

”Vi har en del mere, som kan bruges”, sagde ministeren og hentydede åbenbart til det indkøb, som den daværende regering foretog omkring årsskiftet 2015-2016, nemlig 37.500 pigtrådsspiraler, 19.000 ruller enkelttråd, 37.000 pigtrådspæle, 35.000 pløkker og 1600 ruller bindetråd, der skulle bruges til at bygge et 33 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Tyskland.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændinge-politikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

Fra klummen

Ildevarslende udtalte pigtrådshandleren Tesfaye, at ”det er ikke muligt at opretholde sikkerhed og velfærd med åbne døre til omverdenen”. En stemme fra de forskrækkedes kompagni.  Ynkelige argumenter i et forsøg på at sætte et skrøbeligt moralsk stillads op mod kendsgerningerne; at vi langsomt nærmer os det, Jeppe Aakjær for 100 år siden skarpt betegnede som: ”Du puslingeland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge”.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændingepolitikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).


Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce