Annonce
Debat

Debat: Danmark vender ryggen til verden og hygger sig i smug

Debat: ”Mene, mene, tekel…”. Skriften på væggen taler sit tydelige sprog, men det er, som om vores regering har sat kikkerten for det blinde øje. Prøv det andet øje, og I vil se, hvad der sker, når et land lukker sig om sig selv!

Brexit er et af resultaterne! Briterne ville have større eller total suverænitet og rykkede nationen tilbage i tiden. På grund af brexits restriktive immigrationslove forsvandt der op mod 25.000 udenlandske lastbilchauffører fra de britiske veje.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fotograferet i DR Byen mandag den 23. marts 2015.

Nu hamstrer briterne ifølge TV2, da de manglende lastbiler på landevejene påvirker især dagligvarebutikker og benzintanke, der ikke kan få varer og benzin nok. Og det påvirker de britiske forbrugere, der har reageret på en skala fra ”det må være en joke” til ”frygtindgydende”.

Annonce

Danmark mangler ifølge Dansk Industri 18.000 medarbejdere. Det betyder, at vi går glip af en værdiskabelse på i alt 13,5 milliarder kroner om året, viser beregninger fra DI. Prognoser viser også, at vi i 2030 vil mangle omkring 40.000 uddannede på social- og sundhedsområdet

Paradokset er, at der en stor og stigende ledighed i EU og der utvivlsomt også findes et potentiale i flygtninge. Men hvem vil søge arbejde i Danmark - hos os, der af udlændinge betragtes som gennemsyrede af materialisme og som følelsesmæssige kolde? Os med det fremmedfjendske ry, som vi har opnået med vores restriktive regler - fra smykkelov til tanken om interneringslejre - så grelt, at Alternative für Deutschland (AfD), et parti der har en stærk racistisk kerne, roser os, "de modige danskere", for at "ville reducere antallet af asylsøgere til nul og bekæmpe islamister".

Jeg ved ikke om Mattias Tesfaye (S), Danmarks udlændinge- og integrationsminister er medlem af en xenofobisk roseklub, men jeg blev flov og pinlig, da han lovpriste Victor Orban, der diktatorisk styrer ”Ungarn kun for ungarere”. Ikke nok med det, så satte Tesfaye en tyk streg under egen intention ved at sende 15 kilometer pigtrådshegn til Litauen, hvor det skal forstærke grænsen mod Hviderusland. Gratis, nej, nej, et røverkøb til 5,5 millioner kroner.

”Vi har en del mere, som kan bruges”, sagde ministeren og hentydede åbenbart til det indkøb, som den daværende regering foretog omkring årsskiftet 2015-2016, nemlig 37.500 pigtrådsspiraler, 19.000 ruller enkelttråd, 37.000 pigtrådspæle, 35.000 pløkker og 1600 ruller bindetråd, der skulle bruges til at bygge et 33 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Tyskland.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændinge-politikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

Fra klummen

Ildevarslende udtalte pigtrådshandleren Tesfaye, at ”det er ikke muligt at opretholde sikkerhed og velfærd med åbne døre til omverdenen”. En stemme fra de forskrækkedes kompagni.  Ynkelige argumenter i et forsøg på at sætte et skrøbeligt moralsk stillads op mod kendsgerningerne; at vi langsomt nærmer os det, Jeppe Aakjær for 100 år siden skarpt betegnede som: ”Du puslingeland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge”.

”Mene, mene tekel” er et domsudsagn, der fortæller, at fortsætter Danmark linjen i udlændingepolitikken, vil historien fortælle os, at ”vi er vejet og fundet for let”.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).


Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce