Annonce
Debat

Debat: Det digitale jerntæppe og 1. maj

Debat: Som årgang 1938 har jeg oplevet jerntæppet blive sat op og taget ned. Nu er det så på vej op igen, men med meget større effekt, fordi det denne gang er verdensomspændende.

Jeg oplever digitaliseringen som et jerntæppe, der frarøver en del af borgerne deres demokratiske ret. Statsministerens manglende konfrontation med borgerne med den båndede 1. maj-tale, der fratager mulighed for at øve modstand. Der kan køres på frihjul som alle andre, der bruger digitaliseringen i forbindelse med vigtige beslutninger, gør.

Når jeg nødtvunget har måttet deltage i digitale generalforsamlinger og politiske opstillingsmøder, kan jeg konstatere, at den, der behersker digitaliseringen bedst, scorer højest. Hvem siger, at han eller hun er den rette?

AnnonceDen udbredte digitalisering lukker munden på folk, der af forskellige grunde ikke behersker medierne.

Fra debatindlæggetIgen får mediefolk en alt for fremtrædende rolle. Ikke alene iscenesætter de politikerne, der har råd til dem, eller hvor partiet har råd til at betale, men flere og flere mediefolk tygger efterfølgende de taler i tv, radio og aviserne, som de selv har skrevet.

Hvad mener vi egentlig selv? Giver vi os selv tid til at danne egne meninger?

Jeg mener, den udbredte digitalisering lukker munden på folk, der af forskellige grunde ikke behersker medierne. Til gengæld giver den useriøse debattører plads. Folk, der ikke står til ansvar for deres udgydelser i de sociale medier.

Jeg manglede fanerne, musikken, pølseboderne, udskænkningsstederne, folks kropssprog og ikke mindst talerne og tilråbene denne 1. maj. Men allermest frygter jeg, at polariseringen vokser i skyggen af corona-pandemien - godt hjulpet af digitaliseringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce