Annonce
Debat

Debat: Dyrene er blandt finanslovens tabere

Dyr: Den røde finanslov er samlet set rigtig dårlige nyheder for dyrevelfærden. Dyrene, provinsen og de ældre var blandt de områder, som ganske enkelt ikke har været vigtige for regeringen og dens støttepartier, og som derfor står tilbage med et skuffende facit.

Lad mig dog starte med en enkelt god nyhed. Dyrenes Vagtcentral bliver alligevel ikke skåret ned til sokkeholderne, sådan som regeringen ellers ønskede det i sit oprindelige finanslovsudspil. Dyrenes Vagtcentral er dem, man kan ringe til på 1812, hvis man opdager et nødlidende dyr. Så kommer de og hjælper. De gør et fantastisk stykke arbejde. Derfor var regeringens besparelsesforslag også en helt håbløs ide, som ville have medført, at dyr var kommet til at lide, fordi de ikke længere kunne få hjælp.

Jeg vil i al beskedenhed tillade mig at tildele DF en del af æren for, at Dyrenes Vagtcentral blev reddet. Det var ikke sket uden vedholdende kritik fra DF og andre. Det har sikkert også gjort indtryk, at Mogens Jensen som minister på området kom gevaldigt i modvind, da jeg grillede ham i Folketingets spørgetid om netop dette spørgsmål. Det brød han sig tydeligvis ikke om. Det forstår jeg godt. Han havde en dårlig sag.

Men selv om vi kan glæde os over, at Dyrenes Vagtcentral kan fortsætte arbejdet på samme niveau, så var der samtidigt desværre virkelig dårlige nyheder til de mange andre gode folk, der i forskellige foreninger kæmper for dyrenes vilkår. Den pulje til dyrevelfærd, som foreninger kan søge om midler til deres virke fra, bliver barberet ned fra 10 til 2,5 millioner kroner. Det kommer til at kunne mærkes.

Når DF ikke er med ved forhandlingsbordet, er der åbenbart ikke andre, der synes, dyrevefærd er vigtigt. Eller i hvert fald ikke vigtigt nok til at bruge kræfter på at kæmpe for det ved forhandlingsbordet. Resultatet ser vi med denne finanslov. Jeg synes, det er trist.

Annonce
Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Annonce