Annonce
Debat

Debat: Fingrene fedtet ind - Ud med korrupte EU-kommissærer

EU: Uærlige erklæringer og mistanke om snyd med EU-midler er blandt de lig, som en række kandidater til EU-Kommissionen har sejlet med i lasten. Heldigvis har Europa-Parlamentet gennem de sidste ugers høringer fået sat en kæp i de brodne kars hjul.

EU-Kommissionen er måske den mest magtfulde organisation i Europa. Det er EU-Kommissionen, der foreslår al ny lovgivning i EU. Derfor er det meget vigtigt, at EU-kommissærerne er rene og ikke har lig i lasten.

I Europa-Parlamentet har vi mulighed for at høre kommissærerne, inden de kan tiltræde. Og vi kan sige ”nej” til dem, der ikke kan svare for sig eller har alvorlige sager i bagagen. Det har vi gjort tre gange i forhold til den nye EU-Kommission.

Det drejer sig om den rumænske kandidat, som har indgivet en uærlig erklæring til EU om sin indkomst. Hun har tilsyneladende glemt at opgive en million euro, herunder penge som hun har fået i et lån fra en unavngiven person.

Derudover er der den ungarske kandidat som angiveligt har haft interessekonflikter mellem sit advokatfirma og sin post som Ungarns justitsminister, og som ikke kunne besvare, hvordan det hang sammen.

Og endelig den franske kandidat Sylvie Goulard, der tidligere måtte trække sig som fransk forsvarsminister. Det kom nemlig frem, at hun før da som medlem af Europa-Parlamentet, aflønnede en assistent med EU-midler, og at denne assistent muligvis slet ikke arbejdede med EU. Hun betalte 45.000 euro tilbage og er stadig under efterforskning.

Jeg sad med til høringen af Goulard, og jeg var ikke tilfreds med hendes svar. Derfor stemte jeg nej til hende. Jeg er glad for, at vi får luet ud i de brodne kar. Det er på tide at lue ud i de brodne kar i EU-toppen og stå sammen om rene linjer blandt EU’s toppolitikere.

Annonce
Niels Fuglsang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

VLTJ må klare sig uden reservetog

Lemvig

Nu kan der også dystes i dart og pool

Lemvig

Nye solcelleprojekter planlægges

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Annonce