Annonce
Debat

Debat: Fuglsang og socialdemokraterne svigter lønmodtagerne

Replik: Min socialdemokratiske kollega i EU-Parlamentet, Niels Fuglsang, angriber mig 4.december i denne avis for at svigte klimaet, fordi jeg stemte imod den nye EU-Kommission.

Men Niels Fuglsang glemmer en hel del i sit indlæg, som jeg da lige vil hjælpe ham med. Den nye EU-Kommission vil i løbet af de første 100 dage komme med et forslag til en europæisk mindsteløn. En mindsteløn, der også vil ramme Danmark og totalt vil kastrere den danske fagbevægelse. Hvorfor ønsker Niels Fuglsang og Socialdemokraterne at bakke op en Kommission, der vil smadre den danske model?

EU har i årevis heller ikke haft styr på de ydre grænser, og Ursula von der Leyen, den nye kommissionsformand, svar på den uholdbare situation er flere tilkaldevagter ved grænserne i 2024. Så når Niels Fuglsang bakker op om den nye Kommission, svigter han og Socialdemokraterne tværtimod kampen for at holde migranter ude. Hvorfor? Læg dertil drømme om EU-hær, mere indblanding i nationalstaternes social lovgivning og så videre, og man finder, hvorfor Dansk Folkeparti stemte nej til den nye EU-Kommission. Niels Fuglsang vil nok argumentere for, at så simpelt kan man ikke stille det op. Dertil er jeg enig. Forskellen på Niels Fuglsang og mig er blot, at uanset hvad EU kommer anstigende med, vil Fuglsangs EU-glæde altid vinde. Der er jeg bare anderledes.

Jeg gik til valg på at begrænse EU’s magt over os - og det agter jeg at forfølge. Det havde derfor været rent vælgerbedrag, hvis jeg ligesom alle EU-elskerne havde stemt ja til en kommission, som jeg er fundamentalt uenig med.

Annonce
Peter Kofod Poulsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce