Annonce
Debat

Debat: Gammel gift fra ny landbrugsformand

Jens Frydendal

Debat: Kære Søren Søndergaard - Vi var nok mange, der havde håbet på nye og mere konstruktive signaler fra Landbrug og Fødevarer, når der kom en ny formand. I din erhvervsklumme i Avisen Danmark søndag den 24. januar lyder imidlertid den samme sang som hidtil: Der er ingen, der kan li' os, og hvor er det dog synd!

Kære Søren Søndergaard. Jeg kender ingen, der har den holdning, at de ikke kan lide landbrug. Det, der bekymrer rigtig mange danskere, er det, som landbruget gør ved vores natur og vores grundvand. Det nytter ikke noget at stå med store våde hundeøjne og bede om at få lov til bare at forgifte grundvandet en lille smule.

Nej, lovene i Danmark er lavet sådan, at vi ikke vil have 'bare en lille smule gift i grundvandet'. Grænseværdierne er sat så lavt, som man overhovedet kunne måle, da de blev fastlagt. Det er ikke et spørgsmål om, at denne eller hin professor kan måle, at det ikke er farligt. Vi vil bare overhovedet ikke have det! Det kan også godt være at kosmetik indeholder farlige stoffer. Heldigvis smører vi jo ikke læbestift ud over omkring halvdelen af landets areal, men er der et problem, skal det det naturligvis også stoppes.


Det, der bekymrer rigtig mange danskere, er det, som landbruget gør ved vores natur og vores grundvand.


Jeg er helt klar over, at banker og rådgivere har lokket rigtig mange landmænd ud i så store investeringer, at der ikke er nogen vej uden om massiv kemikalieforbrug, men hvis I landmænd vil fremtidssikre jeres erhverv, er der kun en vej, nemlig at slippe ud af denne kemikaliefælde. Det holder ikke i længden!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Nu også kviktest i Thyborøn

Annonce