Annonce
Debat

Debat: Har den sunde fornuft forladt Folketinget og regeringen?

Uffe Clausen

Politik: Nedsættelsen af Instrukskommissionen, også kaldet Støjberg-kommissionen, vidner om et folketing og en regering, som har tabt sutten og lader sig køre rundt i manegen af konventioner og juristeri. Man siger: “Ingen over og ingen ved siden af Folketinget”.

Kære folketing og regering, vis nu, at I er voksne og stop alt det kommissionspjat. At Folketingets Ombudsmand efter at have bøjet paragraffer har udtalt, at Støjbergs “instruktion” var “ulovlig” i forhold til konventioner, er efter min mening ikke ensbetydende med, at Folketinget og ikke mindst regeringen har behøvet at iværksætte en undersøgelse, som lugter fælt i retning af at gå efter Inger Støjberg som person i stedet for nøgternt at konkludere, at vi her i landet har en ægteskabslovgivning, som forbyder ægteskaber, hvis man er under 18 år. En bestemmelse, som i høj grad skal sikre, at unge piger under 18 år ikke kan gifte sig med meget ældre mænd. Men så kommer der flygtninge, hvor muslimske børneægteskaber skaber problemer i forhold til dansk lovgivnings principper for indgåelse af ægteskab, fordi ældre mænd i disse ægteskaber skal have lov til at bo og leve sammen med deres langt yngre og mindreårige hustruer, der oftest er tvunget ind i disse “ægteskaber” efter en middelalderlig handel mellem familier i de muslimske miljøer.

Inger Støjberg har politisk som minister taget afstand fra sådanne børneægteskaber ved i en pressemeddelelse at meddele sin politiske mening om, at de mindreårige ikke bør bo sammen med deres langt ældre mænd. Denne pressemeddelelse opfattes i den juridiske gradbøjning som en “instruks”. Men havde det være en instruks, var den nok blevet givet internt i ministeriet som vejledning for embedsmændene.

Annonce

Men tværtimod så foreligger der et ministerielt notat om, at man skal rette sig efter konventionerne, et notat, som er tiltrådt af ministeren, og som der i strid med dansk ægteskabslovgivning er administreret efter, blandt andet fordi ombudsmanden har udtalt sig. Altså skal vi her i landet acceptere muslimske barnebrude, som skal have lov til at bo sammen med deres mænd, som så kan sørge for, at de bliver gravide med “samtykke” fra Folketinget og regeringen.

Muslimske særrettigheder er der nok af. Stop det! Vis handling og stop instruktionskommissionen og spar millioner af kroner. Og så kan Folketinget beskæftige sig med problemet: Dansk ægteskabslovgivning i modsætning til internationale konventioner. Når man accepterer muslimske barnebrude, sætter man efter min mening reelt dansk ægteskabslovgivning ud af kraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce