Annonce
Debat

Debat: Hospitalsflytning giver underskud, men de mindre sygehuse skal have deres bid af kagen

Det kan ikke være gået mange næser forbi, at vi i Region Midtjylland har været igennem en række hårde besparelser, hvad end det har været på sygehuse eller busser.

Livremmen er blevet spændt mere og mere ind, og det kan desværre mærkes. Særligt hårdt ramt er Aarhus universitetshospital (AUH), hvor en række store uforudsete udgifter pludseligt har skabt et kæmpe underskud. Da regeringen og Danske Regionerne forhandlede for lidt tid siden, blev det til 1,5 milliarder ekstra til regionerne, for Region Midtjylland betyder det cirka 300 millioner kroner ekstra til budgettet, og et engangsbeløb på 100 millioner kroner nu og her, som altså er øremærket til AUH's flytteudgifter.

Fokus i både medierne og hos politikerne har derfor også været på at redde AUH, og med god grund. AUH skal fungere ordenligt og dermed basta!

Men det store fokus på AUH har desværre også den konsekvens for de andre mindre hospitaler i regionen, at deres problemer er blevet forklejnet eller glemt. Men selvom AUH har det største behov har de ikke det eneste behov. Langt de fleste andre hospitaler har også brug for en håndsrækning fra regionen, og det skal vi give dem.

Derfor er det en vigtig prioritet for mig og Dansk Folkeparti, at vi sørger for at alle de mindre hospitaler også får en bid af kagen i de kommende budgetforhandlinger. Sådan at regionen ikke skævvrides mere end den allerede er.

Ole Revsgaard Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce