Annonce
Debat

Debat: Hvem smadrede i sin tid Esbjerg Havn?

Annonce

Debat: Esbjerg Havn var for en hel del år siden en meget travl havn, hvor mindre, større og helt store skibe anløb havnen for at losse og laste. De mange fiskekuttere med E-kendetegnet var også et syn for guder, når de lå række på række i Esbjerg Havn, som var fyldt med aktivitet og dermed skabte beskæftigelse, vækst og indtjening til en by, hvor fiskeriet dengang var af vital betydning. Hvorfor gik al den aktivitet "neden om og hjem", hvorved Esbjerg Havn måtte omstille sig til nye, givtige vindenergi- og olieaktiviteter?

Avisen Danmark har netop vist et interessant interview med Henning Hyllested (HH), MF, Enhedslisten (EL). HH bliver interviewet af Avisen Danmarks politiske makkerpar Thomas Funding og Kasper Løvkvist i forbindelse med, at de to har udnævnt HH til "politisk bonderøv", - en æresbetegnelse for en politiker, som har begge benene solidt plantet i jorden. I den forbindelse udtaler den tidligere havnearbejder og tillidsmand på havnen (HH) følgende i forbindelse med hans entré og egen præsentation i EL´s folketingsgruppe tilbage i 2011: "Vi havde en præsentationsrunde, hvor jeg fortalte mine nye kolleger (i EL), at for en måned siden stod jeg sgu på toppen af et kulskib, som vi havde blokeret. Vi var meget krigslystne på Esbjerg Havn - fordi de havde losset kul uden at bruge havnearbejdere, og nu sad jeg fandme her (i EL)".

Jeg lader lige udtalelsen stå et øjeblik. HH havde sejret af helvede til, vil mange "gamle" fra Esbjerg Havn sikkert sige. Ét er sikkert: Esbjerg Havn er for altid forandret. De mange store fragtskibes ankomst er en saga blot.

Annonce
Annonce
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Annonce