Annonce
Debat

Debat: Hvor er moralen, hvor er empatien, hvor er næstekærligheden?

Debat: Når jeg skriver læserbreve, er det jo, fordi jeg har en holdning til det, jeg skriver om. Så er det også rart, at der er nogen, som læser dem og har en holdning til det.

Jeg har skrevet en del om flygtninge til Horsens Folkeblad, hvor de så også er kommet i omegnens aviser. Det har ikke givet de store reaktioner blandt læserne, men de sidste to læserbreve om flygtninge og deres hjemsendelser er bragt på Avisen Danmarks debatsider. Det har givet respons selv fra selveste udlændinge- og integrationsordfører for S Rasmus Stoklund samt nogle personer fra Odense-området.

Jeg ved ikke, om de er særligt sensible over for flygtninge i Odense. Men de grundlæggende træk i svarene er, at mange af landets voldssager stammer fra flygtninge og indvandrere. Når jeg for eksempel skriver, at det ikke er flygtninge og indvandrere, der står bag voldssagerne, men efterkommerne af vores inviterede gæstearbejdere fra 70-erne, er svaret fra Stoklund, at ifølge Ekstra Bladet og Danmarks Statistik er det - når der falder dom - 94 procent indvandrere og efterkommere, der står bag bandekriminaliteten. Men når jeg går ind på Danmarks Statistik, så er det efterkommerne, der står for næsten det hele.

Annonce

I Rasmus Stoklunds øjne er det indvandrerne, der er skurkene, men den meste bandekriminalitet er relateret til efterkommerne. Og det har jo intet med flygtninge og hjemsendelse af disse at gøre. Når man er inde på Danmarks Statistik, er det jo fint at nærlæse alle deres tal. De tal, Stoklund og de andre bruger, er tal, der passer ind i deres syn på flygtninge, men de behøver ikke være sanddruelige af den grund.

Jeg oplevede i en debat én sige i ramme alvor: "Vi skal passe på, at vores race ikke bliver forurenet".

Fra debatindlægget

Forleden dag modtog jeg et brev fra Odense. Det var en artikel om en snushandel i Nyborg, der gik helt i ”fisk”. 10 unge mænd mødtes i Nyborg, og alle blev anholdt og dømt. Brevsenderens pointe var, at der var en 19-årig danskfødt afghaner med i denne sag. "Der kan du bare se, Johansen, du er lige så naiv som Hans Jørgen Bonnichsen", som én skrev. Vi er også begge sønderjyder.

Men hvor er moralen, hvor er empatien, hvor er næstekærligheden, og hvor er de handlinger, der viser, at vi er forstandige personer? Jeg oplevede i en debat én sige i ramme alvor: "Vi skal passe på, at vores race ikke bliver forurenet". Det har jeg læst én sige for mange år siden. Er vi virkelig kommet dertil igen? At blande flygtninge fra Afghanistan og Syrien sammen med bandekriminalitet er forkert og ikke holdbart.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce