Annonce
Debat

Debat: Hvor er moralen, hvor er empatien, hvor er næstekærligheden?

Debat: Når jeg skriver læserbreve, er det jo, fordi jeg har en holdning til det, jeg skriver om. Så er det også rart, at der er nogen, som læser dem og har en holdning til det.

Jeg har skrevet en del om flygtninge til Horsens Folkeblad, hvor de så også er kommet i omegnens aviser. Det har ikke givet de store reaktioner blandt læserne, men de sidste to læserbreve om flygtninge og deres hjemsendelser er bragt på Avisen Danmarks debatsider. Det har givet respons selv fra selveste udlændinge- og integrationsordfører for S Rasmus Stoklund samt nogle personer fra Odense-området.

Jeg ved ikke, om de er særligt sensible over for flygtninge i Odense. Men de grundlæggende træk i svarene er, at mange af landets voldssager stammer fra flygtninge og indvandrere. Når jeg for eksempel skriver, at det ikke er flygtninge og indvandrere, der står bag voldssagerne, men efterkommerne af vores inviterede gæstearbejdere fra 70-erne, er svaret fra Stoklund, at ifølge Ekstra Bladet og Danmarks Statistik er det - når der falder dom - 94 procent indvandrere og efterkommere, der står bag bandekriminaliteten. Men når jeg går ind på Danmarks Statistik, så er det efterkommerne, der står for næsten det hele.

Annonce

I Rasmus Stoklunds øjne er det indvandrerne, der er skurkene, men den meste bandekriminalitet er relateret til efterkommerne. Og det har jo intet med flygtninge og hjemsendelse af disse at gøre. Når man er inde på Danmarks Statistik, er det jo fint at nærlæse alle deres tal. De tal, Stoklund og de andre bruger, er tal, der passer ind i deres syn på flygtninge, men de behøver ikke være sanddruelige af den grund.

Jeg oplevede i en debat én sige i ramme alvor: "Vi skal passe på, at vores race ikke bliver forurenet".

Fra debatindlægget

Forleden dag modtog jeg et brev fra Odense. Det var en artikel om en snushandel i Nyborg, der gik helt i ”fisk”. 10 unge mænd mødtes i Nyborg, og alle blev anholdt og dømt. Brevsenderens pointe var, at der var en 19-årig danskfødt afghaner med i denne sag. "Der kan du bare se, Johansen, du er lige så naiv som Hans Jørgen Bonnichsen", som én skrev. Vi er også begge sønderjyder.

Men hvor er moralen, hvor er empatien, hvor er næstekærligheden, og hvor er de handlinger, der viser, at vi er forstandige personer? Jeg oplevede i en debat én sige i ramme alvor: "Vi skal passe på, at vores race ikke bliver forurenet". Det har jeg læst én sige for mange år siden. Er vi virkelig kommet dertil igen? At blande flygtninge fra Afghanistan og Syrien sammen med bandekriminalitet er forkert og ikke holdbart.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce