Annonce
Debat

Debat: Må vi politikere egentlig være her?

Debat: Der går ikke en uge, hvor jeg ikke er i kontakt med borgere, foreninger eller virksomheder, som har brug for hjælp til en konkret politisk sag. Der går sjældent en dag, hvor jeg ikke snakker om politik med en eller anden, om småt og stort. For politik er, på godt og ondt, en meget indgribende del i vores virkelighed, selv om mange tager det politiske arbejde for givet.

Ofte er det først, når man oplever sig uretfærdigt behandlet, eller er kommet i klemme, at man henvender sig. For virksomheder og interesseorganisationer er det tit for at kunne finde muligheder og påvirke den politiske proces.

Nu er tiden så kommet, til snart at vælge repræsentanter for de næste fire år i kommuner og regioner. Alle partier har lagt sig i selen for at fortælle om visioner for fremtidens samfund. Sagen er blot den, at det bliver meget blandet modtaget. Jeg tænker ikke på, at alle skal glæde sig lige meget over de forskellige partiers politik, men jeg bekymrer mig over, at det skal være så så vanskeligt at få lov til at være her for os politikere.

Annonce

Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biograf-reklame og debatten på Facebook?

Fra debatindlægget

Står vi på gågaden, så opleves det som et forstyrende element på indkøbsturen, og de politiske materialer smides i lange striber på gaden i begge retninger. Putter vi en folder i postkassen, så er der mange, der gerne vil ha' sig det frabedt. Slår vi noget op i en fælles Facebook-gruppe, så overtræder det fællesskabets betingelser.

Spørger vi, om vi må stå på den lokale dagligvarebutiks parkeringsplads, får vi at vide, at butikken ikke ønsker at blande politik og forretning. Og det, selv om de de seneste fire år har været afhængige af politiske løsninger helt generelt - og ofte også helt konkret.

Så er det bare, jeg spørger jer 5,6 millioner borgere, virksomheder og foreninger, som lever i et demokratisk, og helt fantastisk samfund: Må vi egentlig være her? Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biografreklame og debatten på Facebook?

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg selv bliver taget godt imod rigtig mange steder. Men selv med konservativ medvind i valgkampen oplever også jeg en politisk blufærdighed hos mange danskere, der vitterlig ønsker mig alt godt, men ikke vil skilte med det, hverken privat eller offentligt.

Tak til jer, der opretter politiske væresteder for de kommede debatter. Hvis I inviterer, så komme jeg gerne. Kan jeg ikke, så er der hundrede andre, der også gerne stiller op.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce