Annonce
Debat

Debat: Må vi politikere egentlig være her?

Debat: Der går ikke en uge, hvor jeg ikke er i kontakt med borgere, foreninger eller virksomheder, som har brug for hjælp til en konkret politisk sag. Der går sjældent en dag, hvor jeg ikke snakker om politik med en eller anden, om småt og stort. For politik er, på godt og ondt, en meget indgribende del i vores virkelighed, selv om mange tager det politiske arbejde for givet.

Ofte er det først, når man oplever sig uretfærdigt behandlet, eller er kommet i klemme, at man henvender sig. For virksomheder og interesseorganisationer er det tit for at kunne finde muligheder og påvirke den politiske proces.

Nu er tiden så kommet, til snart at vælge repræsentanter for de næste fire år i kommuner og regioner. Alle partier har lagt sig i selen for at fortælle om visioner for fremtidens samfund. Sagen er blot den, at det bliver meget blandet modtaget. Jeg tænker ikke på, at alle skal glæde sig lige meget over de forskellige partiers politik, men jeg bekymrer mig over, at det skal være så så vanskeligt at få lov til at være her for os politikere.

Annonce

Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biograf-reklame og debatten på Facebook?

Fra debatindlægget

Står vi på gågaden, så opleves det som et forstyrende element på indkøbsturen, og de politiske materialer smides i lange striber på gaden i begge retninger. Putter vi en folder i postkassen, så er der mange, der gerne vil ha' sig det frabedt. Slår vi noget op i en fælles Facebook-gruppe, så overtræder det fællesskabets betingelser.

Spørger vi, om vi må stå på den lokale dagligvarebutiks parkeringsplads, får vi at vide, at butikken ikke ønsker at blande politik og forretning. Og det, selv om de de seneste fire år har været afhængige af politiske løsninger helt generelt - og ofte også helt konkret.

Så er det bare, jeg spørger jer 5,6 millioner borgere, virksomheder og foreninger, som lever i et demokratisk, og helt fantastisk samfund: Må vi egentlig være her? Hvordan skal vi politikere føre gode demokratiske og nærværende samtaler med befolkningen, hvis vi er henvist til et banner på en halmballe, en biografreklame og debatten på Facebook?

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg selv bliver taget godt imod rigtig mange steder. Men selv med konservativ medvind i valgkampen oplever også jeg en politisk blufærdighed hos mange danskere, der vitterlig ønsker mig alt godt, men ikke vil skilte med det, hverken privat eller offentligt.

Tak til jer, der opretter politiske væresteder for de kommede debatter. Hvis I inviterer, så komme jeg gerne. Kan jeg ikke, så er der hundrede andre, der også gerne stiller op.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce