Annonce
Debat

Debat: Nu skal I kæmpe for jeres lokale vejprojekt

Annonce

Infrastruktur: I Nordjylland er man allerede gået i kamp for at sikre, at Mette Frederiksens regering ikke skrotter den blå plan om at bygge en tredje Limfjordsforbindelse. Det samme på Næstved-egnen, hvor man lægger et stort pres på regeringen, så den ikke dropper det lokale hjertebarn om motorvej mellem Næstved og Rønnede, som også var med i den blå investeringsplan fra sidste forår.

Men det halter alle andre steder. Østjyderne er ikke for alvor på barrikaderne på vegne af mere plads på den østjyske motorvej. Midt- og sønderjyderne høres ikke i kampen for byggestart på den Midtjyske Motorvej. Fynboerne virker som om, de tror, at udvidelsen af E20 syd om Odense kommer af sig selv. Folk i Kalundborg, Frederikssund og Hillerød gør ikke meget væsen af sig på vegne af de motorveje, som skal forlænges helt til deres byer.

Men det er nu, vi alle skal i gang, hvis ikke den nye socialdemokratiske regering skal slippe afsted med at bruge de fleste penge fra VLAK-regeringen og DF’s investeringsplan til højere kontanthjælp, flere pædagoger og håbløse, underskudsgivende jernbaneprojekter. En del af vejprojekterne skal allerede have opstart i 2021, men regeringen sidder på hænderne.

Målet er ikke, at der skal bygges en ny forbindelse over Limfjorden på bekostning af en motorvej til Kalundborg. Eller at en udvidelse af den østjyske motorvej skal tage alle pengene fra motorvejen mellem Næstved og Rønnede. Målet er, at der skal være penge til alle vigtige vejinvesteringer i de kommende år.

Den blå investeringsplan fra marts 2019 viste, at det kan lade sig gøre. Vi behøver ikke at vælge mellem de gode projekter - vi kan faktisk gennemføre dem alle, hvis vi bare er ambitiøse nok på vegne af hele den danske trafikinfrastruktur.

Men selvom Socialdemokratiet gik til valg på at ville gennemføre de samme vejprojekter, som vi blå partier, så lyder der nu pludselig andre toner fra Mette Frederiksen. Nu skærer man ned på investeringskontoen på finansloven. Man ved ikke, om man kan bygge veje, hvis man også skal tænke på klimaet - som om vi ikke alle tror på, at bilerne i en nær fremtid vil være grønne. Og man har udskudt forhandlingerne om vejinvesteringer på ubestemt tid.

Forud for valget i juni præsenterede vi blå partier en gennemarbejdet og fuldt finansieret plan for opgradering og fremtidssikring af vejnettet over alt i landet, også hvor du bor. Socialdemokratiets budskab var alle steder, at en socialdemokratisk regering ville gennemføre de samme infrastrukturinvesteringer.

Nu er det helt nødvendigt, at borgere og erhvervsliv alle steder i landet holder Socialdemokratiet op på valgløfterne. Ellers risikerer vi, at regeringen solder pengene op til andre og mindre vigtige formål i dens finanslove med den yderste venstrefløj i Folketinget.

Ole Birk Olesen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce