Annonce
Debat

Debat om kirkens rolle - i avisen...

Provst Ole Rasmussen. Arkivfoto: Benny Gade

Læserbrev: Påsken er, som mange ved, kirkens største højtid, og i den forbindelse har chefredaktøren fundet det belejligt at bringe et vidnesbyrd om sin tro, endda på avisens fineste plads, leder-artiklen.

Søren Egebjerg Pedersen er ganske ydmyg i sin tilgang. På billedet, der følger med artiklen, fremstår han dog ganske stålsat med korslagte arme. Både her og i tidligere artikler erklærer han ganske åbent, at han ikke forstår religion, og han lægger endda op til debat om det, eftersom han faktisk er interesseret i emnet - i hvert fald lige så meget som sport og kultur og andre emner, der interesserer et fåtal af borgere. Måske kunne kirkeskattens størrelse være et godt emne, spørger han retorisk. Dybest set tænker redaktøren, at folk er ligeså ligeglade som han selv, og han roser sig nærmest af, at han fik afsporet debatten på redaktionsmødet, da det blev overvejet at skrive relevante artikler om kirken op til påske.


Jeg synes, at det er ganske ærligt - og vovet - af avisen at vise sig ganske uinteresseret i et foretagende, som 83 procent af befolkningen i avisens udgivelsesområde er medlemmer af, men jeg kan undre mig over det.



Søren Egebjerg Pedersen kunne godt tænke sig noget debat om kirken, og refererer til emner, der tidligere har rykket noget. Debatter om homoseksuelle og om håndtryk i kirken kunne være spændende, men tiden er løbet fra det, forstår man. Derfor kunne han tænke sig en debat om den almindelige danskers forhold til religion, men viger alligevel tilbage, for det er vist ikke lokalmediets rolle - og det ville jo kræve tid, energi og viden fra avisens side.

Tak!

Det er sådan set ganske fint med en ærlig udmelding om den slags. Jeg synes, at det er ganske ærligt - og vovet - af avisen at vise sig ganske uinteresseret i et foretagende, som 83 procent af befolkningen i avisens udgivelsesområde er medlemmer af, men jeg kan undre mig over det.

Det er naturligvis en privatsag, om man vil være medlem af Folkekirken, og det er ganske fair at have svært ved at forstå emnet. Men når Søren Egebjerg Pedersen er redaktør af en lokal avis, må han også sørge for, at avisen dykker ned i det, som interesserer den lokale befolkning.

Jeg er nemlig ikke så sikker på, at det er rigtigt, at folk er ligeglade. Når jeg møder mennesker i alle livets forskellige situationer, hører jeg ganske ofte almindelige danske mennesker fortælle mig ret så klart, hvorfor Folkekirken er vigtig. I den tid, jeg har været her på egnen, har jeg bemærket mig, at mange har en særdeles klar holdning til kirken. At alle medlemmer ikke dukker op ved alle gudstjenester, er efter min opfattelse ikke det samme som, at de er ligeglade.

Vær ikke i tvivl om, at jeg gerne ser, at flere mennesker går i kirke, men respekterer, at der kan være mange ting på spil.

Det er ærgerligt, at avisen ikke har tid, energi og viden nok til at skrive om et emne, der faktisk betyder noget for mange i lokalområdet. Jeg kan godt hjælpe redaktøren på sporet af spændende emner, som (måske) endda ville kunne interessere ham selv. Jeg deltager også gerne selv i en åben debat om emnet.

Det har jeg faktisk efterlyst før – også i Folkebladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce