Annonce
Debat

Debat: Opdrættede fasaner krydser grænse med vildsvinehegn for at blive jagtbytte

Annonce

Jagt: Det varer ikke længe, før der udsættes en million såkaldte skydefugle i den danske natur.

Skydefuglene består overvejende af fasaner men også gråænder og agerhøns, og udsættes groft sagt for, at godser og andre lodsejere kan tjene penge på, at jægere har noget at skyde efter - jeg stiller i øvrigt spørgsmålstegn ved, hvor meget jagt der er ved, at man kører en vognfuld jægere ud til en vildtremise, hvor hundredevis af fasaner sidder passivt efter en opvækst i fangenskab.

En del af de udsatte fasaner er opdrættet i Polen, og Fødevarestyrelsen advarer i den forbindelse om, at der er forhøjet risiko for, at fuglene medbringer fugleinfluenza.

Det er ikke mere end to uger siden, at 50.000 høns blev aflivet i et økologisk hønsehold syd for Ålborg på grund af fugleinfluenza; alligevel lyder der ikke noget ramaskrig fra landbrugets side, når der på denne måde spilles hasard med forholdene for fjerkræavlerne.

Man kan undre sig efter al virakken om svinepesten, hvor det lykkedes for svineproducenterne at få politikerne til at gå i vild panik og opsætte et symbolsk hegn langs grænsen til Tyskland. Der er åbenbart forskel på fugl og svin, og det udstiller bare endnu en gang, hvor store privilegier svineindustrien har i forhold til alle andre erhverv.

Anni Jakobsen
Annonce
Annonce
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Annonce