Annonce
Debat

Debat: Pernille Vermunds vildfarelser om DF

Nye Borgerlige: Det er interessant at følge Pernille Vermunds kontinuerlige angreb på Dansk Folkeparti i medierne. Nu er DF ifølge hende et ”rødt systemparti”, og så sidder jeg tilbage som medlem af DF’s hovedbestyrelse, regionsrådsmedlem, og tidligere Mærsk-mand og tænker: Hvad har hun egentlig gang i?

For Vermund har det i lang tid været topprioritet at kritisere DF, og i den proces forkaster hun undertiden NB’s egen politik.

Uden gyldig grund afviste Nye Borgerlige DF’s asylbremse, og før EU-valget i 2019 erklærede Vermund i medierne, at hun ville blive hjemme på sofaen, fordi hun ikke havde tillid til DF. På grund af stemmespild gik DF desværre med nød og næppe glip af EU-mandat nummer to, mens Det Radikale Venstre heldigt fik et ekstra.

Annonce

I 2020 gik det endnu værre. NB gav i modsætning til DF forhandlingsmandat til, at Mette Frederiksen kunne øge det danske EU-kontingent, og Vermund såede sågar tvivl om det ældste danske EU/EF-forbehold fra 1972. Det sikrer, at danske sommerhuse forbliver på danske hænder.

Nu kalder Vermund os så for ”rødt systemparti”, fordi vi tillader os at betvivle Nye Borgerliges økonomiske politik. Anledningen er, at en af Vermunds tidligere nære medarbejdere havde beskyldt hende for at ville gøre Danmark til en liberal version af skattelyet Schweiz.

Der er intet galt med Schweiz. Vi kan bare ikke kopiere deres skattelymodel. Der er heller intet galt med at være liberal, hvis blot man samtidig sørger for, at samfundet og statsfinanserne er afbalancerede. Men det med dansk velfærd og balance har Vermund tilsyneladende ikke tænkt over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce