Annonce
Debat

Debat: Raabjerg Madsen er på glatis

Udlændinge: Hvis nogen skulle have lyst til at se en politiker på glatis, så kan det stærkt anbefales at finde et klip fra Debatten på DR2, hvor socialdemokraten Christian Raabjerg Madsen forsøger at forklare, at når regeringen og dens røde støttepartier ændrer reglerne, så en flygtning, som ellers ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark og skal rejse hjem, nu alligevel kan blive her i landet, hvis bare han er i beskæftigelse, så er det skam ikke en lempelse af udlændingepolitikken. Det er blot erhvervspolitik!

Go daw mand, økseskaft. Det slipper Raabjerg Madsen selvsagt ikke godt fra. For interesserede kan klippet bl.a. ses på Debattens Facebookside 4. december.

Regeringens nye lempelse betyder helt konkret, at en somalisk buschauffør med kone og syv børn nu kan blive i Danmark i stedet for at rejse hjem til Somalia, som han ellers var blevet bedt om. Det er et markant politisk kursskifte i forhold til den hjemsendelsespolitik, som DF ellers fik kæmpet igennem for lidt over et år siden.

Raabjerg Madsen slipper heller ikke godt fra et indlæg her i avisen 11. december, hvor han anklager min partiformand Kristian Thulesen Dahl for at ”føre danskerne bag lyset”, når han bebrejder Mette Frederiksens regering for ikke at have tilstrækkeligt fokus på vore ældre medborgeres vilkår. Regeringen har haft mere travlt med at finde penge til daginstitutioner og udlændinge, som ikke arbejder. Det er en politisk prioritering. Så stå dog ved den!

Faktum er, at med den seneste finanslov øremærkes der sølle 125 millioner kroner til ældreområdet. På sidste års finanslov, som DF var med til at lave, blev der afsat 1,5 milliarder kroner til at give et løft til folke- og førtidspensionisters økonomiske råderum.

Det har Ældre Sagen kaldt for ”et historisk løft”. Socialdemokraternes finanslov i år ”svigter de svageste ældre”, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse, og Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup har konkluderet, at den tidligere regering og Dansk Folkeparti i langt højere grad huskede ældre i de tidligere års finanslove.

Men Ældre Sagen fører måske også danskerne bag lyset, Christian Raabjerg Madsen?

Annonce
Rene Christensen, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

Annonce