Annonce
Debat

Debat: Replik - Kim Ruberg har misforstået rækkefølgen

Replik: Regeringen har helt åbent lagt frem, at vi ønsker en mere retfærdig udligningsordning.

Derfor undrer det mig, når Kim Ruberg fra Balance Danmark i Avisen Danmark kalder vores fremgangsmåde voldtægt af demokratiet.

Vi har lagt mere frem end den tidligere VLAK-regering, der holdt sit eget udspil i et lukket forhandlingsrum. Vi har klart sagt, at vi ønsker at flytte penge fra by til land, herunder fra nogle af de velstillede hovedstadskommuner til økonomisk udfordrede yderkommuner. Vi har fremlagt vores udspil og punkt for punkt beskrevet, hvordan vi mener udligningssystemet skal se ud. Blandt andet med én fælles landsudligning, mindre rabat til velhavende kommuner, ændrede kriterier for faldende indbyggertal og modernisering af boligkriterier. Vi har også fremlagt tal, der beskriver konsekvenserne for de enkelte kommuner.

Kim Ruberg vil gerne se beregninger bag regeringens forslag til en udligningsreform, og han har svært ved at forstå, at regeringen vil forhandle med de politiske partier og ikke landets borgmestre. Han anfører, at ændringer i love og regler først skal i høring hos de danskere, der er mest berørt og har størst viden.

Men her har Kim Ruberg misforstået, hvordan rækkefølgen er i de demokratiske skridt, vi tager. Ja, regeringen skal sende sine lovforslag i høring. Men det sker først, når der har været politiske forhandlinger, og der er indgået en aftale.

I øjeblikket er de politiske forhandlinger med de øvrige partier i gang. Og det er helt normal procedure, at det er her, vi først fremlægger tal og beregninger. Når det forhåbentlig lykkes os at indgå en politisk aftale, går vi i gang med at udarbejde et lovforslag. Det vil blive sendt i høring, inden det bliver fremsat i Folketinget – også efter helt normal procedure. Her vil borgmestre, Balance Danmark og andre berørte få rig lejlighed til at give deres besyv med. Sådan fungerer vores demokrati.

Christian Rabjerg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indvandrere er med på nedlukning

Læserbrev

Lægehus i Bøvlingbjerg. Nordic Medicare skræmmer patienterne langt væk

Debat: Lægehuset i Bøvlingbjerg betjenes indtil videre af Nordic Medicare. Jeg har endnu ikke oplevet at møde den samme læge to gange – selv ikke, hvis jeg har haft brug for en opfølgning efter én uge. Her under Corona-krisen har Nordic Medicare strammet Sundhedsstyrelsens vejledning mere end forsvarligt, så de forsøger at skræmme alle patienter væk. Sundhedsstyrelsens corona-vedledning gik stort set ud på, at patienter ikke skulle møde op i venteværelset uden en aftale. Man skulle ringe til lægen først. Det har Nordic Medicare så strammet til følgende tekst på deres hjemmeside: "Nordic Medicares lægeklinikker modtager fra i dag torsdag den 12. marts 2020 kun akutte uafviselige patienter og foreløbig frem til mandag den 30. marts 2020. Alle andre patienter håndteres telefonisk." Hvis man ringer til lægehuset i Bøvlingbjerg, får man kun fat i en sekretær. Kun undtagelsesvist og efter betydeligt pres kan man blive stillet igennem til en læge, som så kommer med en lang selvopfunden historie om, at Mette Frederiksen har bestemt, at lægen ikke må se nogen patienter med almindelige symptomer. Dette er i direkte modstrid med Sundhedsstyrelsen, som for nylig har understreget vigtigheden af, at de praktiserende læger skal tage sig af alle former for sygdomme og symptomer: "Husk at gå til lægen, når du har brug for det," skriver Sundhedsstyrelsen: "Det er vigtigt, at man stadig bruger sundhedsvæsenet, når man har brug for det," understreger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen: "Man skal ikke lade være med at gå til læge på grund af COVID-19. Den omstilling, som sundhedsvæsenet er ved at gennemgå for at håndtere COVID-19, bliver jo netop gennemført for at sikre, at man fortsat kan blive tilset af en læge og få behandling, hvis man har behov for det." "Det er vigtigt, at du reagerer på symptomer, der bekymrer dig, og at du bliver udredt og kommer i behandling for eventuel sygdom. Ligesom det er vigtigt, at du møder op til eventuelle kontrolbesøg, som der er aftalt og ikke er blevet udskudt," siger Niels Sandø fra Sundhedsstyrelsen."

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce