Annonce
Debat

Debat: Uduelige chefer skal ikke belønnes med bonus

Svindel: Desværre ser vi måbende danskere næsten hver måned en trist historie fra den offentlige hylde - det er vores skattepenge som bliver brugt eller mere præcist misbrugt. Lad mig blot nævne skattevæsenet, Britta-sagen, militæret, sygehusvæsenet, diverse EDB-systemer med mange flere....

Hvorfor går det galt - svaret er naturligvis ikke ligetil, men en del af svaret er helt indlysende dårlig, håbløs og mangelfuld ledelse...

Hvad sker der så med disse dårlige, håbløse direktører, chefer, ledere? De bliver typisk overflyttet til andre afdelinger eller de får udbetalt store afskedigelsesgodtgørelser - eller sagt på en anden måde "kære Chef, Direktør, Leder - du var ikke dygtig nok, du magtede ikke opgaven - så derfor vil vi gerne uddele millioner af vores fælles skattepenge til dig".

Dygtige direktører, dygtige chefer og ledere skal selvfølgelig have en stor og ordentlig løn og bonus, men dårlige, håbløse ledere skal altså ikke belønnes...

Her på det seneste har det private firma Falck fået en kæmpebøde af Konkurrencestyrelsen, og det kan selvfølgelig være fornuftigt nok. Det er her, at vi savner den samme energi, når der skal udpeges ansvarlige indenfor det offentlige.

Ingen tvivl om at Falck gik over stregen - men med blot en lille indsigt i ambulancevæsen kunne alle se, at et lille ambulancefirma fra Rotterdam ikke kunne magte opgaven i en stor Region - men politikerne i Region Syddanmark valgte at spare lidt penge og kastede hele Region Syddanmarks befolkning ud til et skrøbeligt ambulancevæsen.

Lad nu Falck-sagen ligge i fred og ro - den er afsluttet....

Vi kan kun håbe på, at uregelmæssigheder inden for det offentlige bliver undersøgt lige så grundigt, som det sker når en privat virksomhed leverer uregelmæssigheder.

Det bør vel også lige nævnes, at netop Konkurrencestyrelsen har 1 topdirektør - ikke mindre end 3 underdirektører og 16 afdelinger ifølge deres eget organisationsdiagram - det er godt nok en stor organisation.

Det skal nævnes, at jeg ikke repræsenterer nogen organisation - jeg er gået på pension og arbejder i dag i en stor Hjælpeorganisation som hjælper socialt udsatte i Danmark - men jeg er glad for, at der i dag står Falck på de fleste ambulancer i Danmark - de leverer kvalitet og tryghed - det er præcist det danskerne ønsker....

Annonce
Peter Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sundhed. Hvad er et særligt behov egentlig?

Debat: Mit læserbrev "Tanker fra en sygeplejerske i den virkelige verden" har affødt særdeles mange reaktioner, og givet mig mange positive tilbagemeldinger. Tak for det. I Dagbladet i dag, kan jeg med stor glæde og respekt læse, at flere regionsrådsmedlemmer skriver sort på hvidt, at det politisk ikke er målet, hensigten eller sågar muligt at tvinge nogen på fuld tid, at den enkelte stadig har et frit valg. Min fulde respekt for såvel jeres udmelding som jeres arbejde med at forbedre et trængt sundhedsvæsen. Det skrevne ord er komplekst, og den egentlige betydning af det skrevne ord forstås og tolkes af den. der læser det. Region Midt skriver på deres hjemmeside den 18. februar: ".....selvom alle stillinger slås op som fuldtidsstillinger, kan den lokale ledelse i den konkrete ansættelsessituation, ud fra en samlet vurdering, tage hensyn til ansøgers eventuelt særlige behov for ansættelse på deltid". Jeg har skrevet mit læserbrev ud fra MIN forståelse af ovenstående. Måske misforstår jeg, når jeg forstår, at der skal en ganske særlig grund til at ønske deltid og at den endelige beslutning/tilladelse gives af arbejdsgiver? Jeg får lyst til at spørge: Hvad ER et særligt behov? Hvem bestemmer hvilke årsager, der kan godkendes som særlige behov? Skal den enkelte sygeplejerske/sosu være bekymret for, at hans/hendes personlige behov for en deltidsansættelse i en ansættelsessamtale vejer mindre end et trængt sundhedsvæsens mangel på personale? Skulle jeg ud fra min personlige forståelse af Region Midt’s formulering have vildledt nogen, kan jeg kun beklage.

112

Gnist antændte storbrand

112

Stjal Lego-æsker i Biksen

112

Indbrud i byggecenter

Annonce