Annonce
Debat

Debat: Venstre har smidt sandhedspligten over bord i sagen om seniorpension

Arbejdsmarked: Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen skrev 18. november et indlæg om den nye seniorpension. Han rammer helt ved siden af skiven i forhold til, hvad der i virkeligheden skete.

Venstres daværende beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen formåede ikke at lave en ordentlig aftale om en ny seniorpension før folketingsvalget i juni, fordi han ikke kunne blive enig med de blå partier og De radikale, som står bag aftalen, om hvor den nye seniorpension skulle administreres. Troels Lund Poulsen kunne ikke finde ud af, om det var kommunerne eller en anden myndighed, som skulle administrere den nye seniorpensionen. De lavede så en halv aftale, hvor modellen og økonomien var beregnet ud fra, at den nye seniorpension skulle administreres af kommunerne, hvilket gjorde den billigere end, hvis den skulle administreres af en anden enhed, som ikke var underlagt kommunaløkonomisk styring. Og så gjorde Troels Lund Poulsen ikke mere inden, at Lars Løkke Rasmussen udskrev folketingsvalg.

Næste gang vi hørte fra den nu tidligere venstre beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen var efter sommerferien, hvor han pludselig mente, at den nye seniorpension skulle administreres af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i Hillerød, som behandler arbejdsskader. Men hvorfor afsatte Troels Lund Poulsen, da han var beskæftigelsesminister, så kun penge til at lade kommunerne administrere den nye seniorpension vel vidende, at hans embedsmænd havde vurderet, at det ville koste flere penge at lade en anden myndighed som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring administrere den nye seniorpension, idet den ikke er underlagt kommunaløkonomisk styring.

Og vidste Troels Lund Poulsen, da han meldte ud, at han ville have at den nye seniorpension skulle administreres af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, mon ikke godt, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ikke ville kun nå at blive klar til at administrere den nye seniorpension 1. januar 2020? Og hvad skete der hen over sommeren, som fik Troels Lund Poulsen til at vurdere, at den nye seniorpension skulle administreres af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, og at dette kunne ske pr. 1. januar 2010.

Som beskæftigelsesminister havde Troels Lund Poulsen sandhedspligt overfor Folketinget. Ministre har pligt til at tale sandt over for Folketinget, og må med andre ord ikke lyve. Men det virker til, at Troels Lund Poulsen har glemt alt om sin fortid og den tilhørende sandhedspligt.

Den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og jeg som beskæftigelsesordfører har så ryddet op efter Troels Lund Poulsen og hans beskæftigelsesordfører Hans Andersen. Så nu gør vi det som Troels Lund Poulsen og Hans Andersen burde have gjort, da de havde ansvaret og sandhedspligten før Folketingsvalget. Pr. 1. januar 2020 kan de nedslidte seniorer, som ikke kan arbejde 15 timer om ugen få seniorpension i kommunerne, og imens det sker får vi etableret en ny statslig enhed, som kan administrere seniorpensionen i årene fremover, så hurtigt som muligt.

Så kære Hans, vi har fra dag et været tilhænger af den nye seniorpension, og vi ønsker at de nedslidte hurtigt som muligt skal kunne få seniorpension. Så det vil klæde dig og Troels Lund Poulsen at holde jer til sandheden, hvis det da er et reelt ønske fra jeres side at hjælpe de nedslidte til at få seniorpension.

Annonce
Leif Lahn Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Miljø. Vinden skal bære forandring med sig, ikke lugten af konventionel svineproduktion

Debat: I disse tider hvor fokus er på klima, miljø, natur og dyrevelfærd, ser jeg med stor undren, at der stadig etableres konventionel svineproduktion eller udvidelse af samme. I Struer Kommune har vi en svineproduktion klos op ad Klosterheden ved hundeskoven, skovlegepladsen og mange vandreruter. Til stor gene for skovens gæster. Samme ejer vil nu til at udvide lige på den anden side af kommunegrænsen, nemlig i Lemvig Kommune, også klos op ad Klosterheden. Det vil sige at vi, skovens gæster, kan se frem til en cirka fire kilometer lang strækning, hvor vinden bærer alt andet en frisk luft med sig. Helt uforståeligt. Vi ved, at konventionel svineproduktion forurener med blandt andet svovl, kobber, fosfor, kuldioxid, ammoniak, nitrat - og sådan kunne vi blive ved. Et ligeså presserende problem er den manglende dyrevelfærd. Vi ved efterhånden meget om svins naturlige adfærd og behov, at det konventionelle svinebrug slet ikke lever op til de standarder, vi anstændigvis må have for dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse og andre organisationer har gang på gang kritiseret disse forhold. Lad os i stedet få flere svinebrug som Poppelgrise syd for Holstebro. Kun cirka to procent er økologisk, og delvis fra brug med frilandsgrise. Det må vi kunne gøre bedre. Den øgede tunge trafik på Klosterhedevej gennem Klosterheden til Fousing bliver også en stor gene for mennesker og dyr i området. Vinden skal bære forandring med sig, ikke forurening, klimabelastning og lidende dyr.

Annonce