Annonce
Debat

Debat: Vi passer godt på vores vand til forbrugerne i Bramdrupdam

Drikkevand: Det er med forundring, at adm. direktør i EWII Lars Bonderup Bjørn 18. marts fremfører, at forbrugere, der aftager deres drikkevand fra Bramdrupdam Vandværk, har større risiko for at modtage pesticid-holdigt vand end, hvis de havde aftaget drikkevand fra EWII.

Lars Bonderup Bjørn må givetvis have kigget forkert i databasen, da vi ikke kan genkende de oplyste tal!

Bramdrupdam Vandværk er underkastet akkurat de samme retningslinjer for måling af vand som EWII, og forbrugere i Bramdrupdam kan sove trygt og roligt uden at bekymre sig om kvaliteten af deres drikkevand.

Som øvrige vandværker er vi underlagt vandforsyningsloven. Der bliver foretaget vandprøver - to gange otte - per år, så vores forbrugere, inklusiv EWII, som jo får vand fra Bramdrupdam Vandværk, roligt kan drikke vores vand, direkte fra hanen. Sidste år udpumpede vi 363.168.000 liter vand – og ikke en eneste viste tegn på indhold af pesticider.

Kan EWII mon fremvise samme resultat?

Lars Bjørn fremfører endvidere, at driften af de små vandværker er overladt til amatører og hobbyfolk, hvorimod EWII drives professionelt. Det er rigtigt, at EWII i kraft af deres størrelse har flere ressourcer, end vi har. Samtidig har EWII den højeste pris af alle vandværkerne i Kolding Kommune. Det at vi er et mellemstort vandværk, med de ressourcer vi har, gør os ikke til et vandværk der ikke har styr på tingene. Måske tværtimod og i hvert fald mindre omkostningsfuldt.

Her er der ikke en stor organisationsplan med flere direktører, afdelingschefer med videre, inden man når til den, der udfører det praktiske arbejde.

Det er også med stor forundring, at EWII indirekte hænger Kolding Kommune ud på den måde, at det er Kommunen som har tilslutningspligten. Vi har et godt samarbejde med kommunen. Det troede vi vist alle, at EWII også havde, men det er nok en misforståelse.

Til sidst vil vi gerne takke nej til det indirekte tilbud om konsolidering fra Lars Bonderup Bjørns side.

Vi klarer os rigtigt fint i samarbejde med vores leverandører, rådgivere, Danske Vandværker og Kolding Kommune samt ikke mindst vores forbrugere, som her er vandværkets højeste myndighed.

Hans Andersen
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce