Annonce
Debat

Debat: Vi tager skraldet

Trine Bramsen
Annonce

Debat: Vi kender det nok alle sammen. Den lille irritation, ubehaget eller vreden, når vi ser skrald i vandkanten, skovbrynet eller langs vejene. Ikke fordi, der er overvældende store mængder henkastet skrald i Danmark, som man kan opleve i andre lande. Nej, mere fordi der netop ikke er mere skrald, end at det for den enkelte burde være en overkommelig opgave lige at tage sine egne efterladenskaber med, så vejkanter, vandkanter og skovbunden kan stå frem i egen ret.


Sloganet er ”Tak for ingenting…,” og vi håber og tror, at det vil få flere til at holde op med at smide affald i naturen.


Vi ved, at plastik i havet ødelægger hele jordens økosystem, at et cigaretskod smidt i græsset er op til fem år om at nedbrydes, og at efterladt affald langs vejene koster millioner om året i opsamling og rengøring.

Lea Wermelin

Derfor går vi nu sammen på tværs af tre ministerier med ansvar for skovene, vejene og vandet for at slå et slag for, at man ikke efterlader skrald. Sloganet er ”Tak for ingenting…,” og vi håber og tror, at det vil få flere til at holde op med at smide affald i naturen, i havene eller langs vejene, hvor det sviner og forurener.

Kampagnen blev skudt i gang sidste uge langs vejene, og den vil senere kunne ses lang kyster og ved skovene. Målet er mindre affald og i en tid, hvor naturen er en af de få store forlystelser, der stadig er åben for alle, er det endnu vigtigere, at vi hver især gør, hvad vi kan for at gøre skovturen til en god oplevelse.

Benny Engelbrecht

Det kræver så lidt af den enkelte at smide plastikkoppen i skraldespanden og det betyder så meget for naturen, dyrene og for mange mennesker, at den ikke ligger og flyder i skovbunden. Vi kan alle gøre en forskel. Så tak for ingenting i skovbunden, i vandkanten og vejkanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce