Læserbrev

Debatniveau. Et personligt angreb

Debat: Mit indlæg Dagbladet i forrige uge, hvor jeg refererer til en debat i DR2 Deadline om den muslimske kirkes rolle i det nyligt afsluttede folketingsvalg samt en opfordring til vore indvandrede medborgere om at respektere det danske værdi værdigrundlag, har bragt Niels Ovesen til tasterne, hvor han indleder med et personligt angreb ved at kalde mig en ”plaget mand”. Da jeg har kendt Niels i næsten halvtreds år og ved, at han normalt vejer sine ord på en guldvægt, kan det ikke være en ”finke”, der er røget ham af panden men en velment personlig ”smusker”, hvor han tillægger mig en ”traumatisk diagnose” - ”en plaget mand” for at nedgøre mig som person. Det er bare for lavt! Derfor afholder jeg mig fra kommentere eller forholde mig til hans indlæg, da jeg ikke vil debattere på så lavt et niveau.

Men det er trist, at han ikke kan, tør eller vil forholde sig til, at et fremmed kirkesamfund anpriser to indvandrerkapististke partier, men også den ligegyldige holdning til vort værdigrundlag som visse partier har, som har gjort Danmark til et af verdens mest menneskevenlige og succesrige velfærdsamfund.

Dog vil jeg rose Niels Ovesen for at tage det marxistiske parti Enhedslisten og det republikanske parti De Radikale under sine vinger og forsvare dem! Det bliver de nok glade for.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce