Annonce
Ulfborg/Vemb

Delebil-koncept vinder frem

ByensBil vinder terræn i Ulfborg, hvor indehaver Arne Vestergaard Andersen nu går med overvejelse om at udvide vognparken i byen, hvis bookingerne fortsætter. Privatfoto: Arne Vestergaard Andersen
Hvis udviklingen fortsætter, udvider delebilfirma i stationsbyerne.
Annonce

Ulfborg: Flere vil ind bag rattet i en bil og sidde. Den danske bilpark er vokset med 43,9 procent de sidste tyve år, og flere familier får bil nummer to.

Behovet synes kun at blive større. Den efterspørgsel ville ByensBil udnytte, da man for tre år siden rullede de første biler ud i Vemb og Ulfborg. Lem-firmaet tilbyder delebiler, som brugerne kan leje på timebasis. Firmaet vil efter eget udsagn være alternativet til bil nummer to.

Og det lader de til at få mere og mere succes med. I hvert fald overvejer indehaver Arne Vestergaard Andersen at udvide i Ulfborg. Fra to biler til tre.

- Det går langsomt fremad. Men det nærmer sig, at det kan betale sig at sætte en ekstra bil ind, siger han.

Annonce

Corona

For at konceptet skal kunne løbe rundt, skal bilerne ud at køre minimum halvdelen af dagene. Det opfylder de to Ulfborg-biler, der har haft henholdsvis fem og syv "fridage" i den seneste måned.

- Jeg har fundet ud af - siden jeg startede op, at det i mindst lige så høj grad som prisen handler om, at folk skal have tillid til, at der er en bil tilgængelig, når de skal bruge den, siger Arne Vestergaard Andersen og henviser til selskabets bilgaranti, der betyder, at han selv kører en ekstra bil til byen, såfremt der er for mange bookinger i forhold til antallet af biler.


Det går langsomt fremad. Men det nærmer sig, at det kan betale sig at sætte en ekstra bil ind

Arne Vestergaard Andersen, indehaver af ByensBil


Sidstnævnte gør han i stadigt stigende grad i Ulfborg, selvom coronanedlukningen i marts og april satte udlejningerne på hold.

- Nu er vi igen på "normalt" niveau, men jeg er da spændt på at se, hvordan det kommer til at se ud fremover, siger han og tilføjer, at brugerne altid opfordres til at spritte bilerne af inden brug.

Annonce

Fremtiden

Selskabet Byens Bil er på nuværende tidspunkt i 36 byer. Sidste år havde selskabet 34 biler, men i år er antallet vokset til 42.

- Nu er jeg en smule vestjysk, og jeg vil ikke have negative tal på bundlinjen, så det har vi aldrig haft. Og vi når vores budget hvert år, siger Arne Vestergaard Andersen. Han tror på konceptets fremtid.

- Overvægten af mine medlemmer er kvinder. Jeg tror, at det for mange familier er en nem måde at have bil nummer to på, fordi det ofte kun er en gang imellem, man skal bruge en bil. Så skal folk jo så bare lære at stole på, at der er biler til rådighed hver gang, siger han.

Annonce
Annonce
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce