Holstebro

Delte meninger om biograf-placering blandt borgerne: - Man glemmer parkeringshuset

Parkeringspladserne her skal erstattes af en ny, cirka 2500 kvadratmeter stor og 13 meter høj biograf. Placeringen på Enghaven deler vandene hos borgerne. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Et tiltrængt pift til området eller en malplaceret klods - meningerne er mange hos de personer, Dagbladet traf på Enghaven onsdag, og spurgte ind til den nye biograf.

Holstebro: Bilerne suser ind og ud af parkeringspladserne på Enghaven en solrig og blæsende onsdag middag. Et par borgere har søgt tilflugt for blæsten ved pølsevognen ved Enghavevej og gågaden, mens andre hurtigt haster afsted mod deres biler med indkøbsposer.

Snart forsvinder p-pladser, træer og toiletbygninger på den vestlige side af Enghaven, hvor en ny biograf efter planen skal overtage pladsen. Det vækker ikke begejstring hos alle - blandt andet mener 50-årige Ulla Seeberg, der bor uden for byen, at det er synd at placere biografen her.

- Nej, det er ikke godt. Der er jo allerede for få parkeringspladser i forvejen her, og når der er Open By Night eller andre begivenheder, er det et mareridt at finde plads, siger den 50-årige flexjobber, der desuden ikke kan se logikken i at placere en 13 meter høj bygning midt i Enghaven.

- Det er fedt med en ny biograf, men lad være med at placere den her, siger hun.

Samme holdning giver afløseren i Enghavens Pølser, Lene, udtryk for, da Dagbladets udsendte søger ly for blæsten.

- Jeg synes, Enghaven er lidt af en perle i Holstebro. Biografen er lidt af en malplaceret klods, som nok kun vil blive brugt om aftenen, og som man placerer her midt i det hele. Jeg kan ikke se nogle fordele ved at placere den her, og jeg forstår godt utilfredsheden, siger hun.

Den utilfredshed, som pølsekvinden refererer til, stammer fra ni butiksejere i gågaden i Holstebro, der har gjort indsigelse mod lokalplanen for den nye biograf. Butikkernes argumenter lyder, at færdslen til gågaden vil blive begrænset - både fordi p-pladser nedlægges, og fordi biografen vil blive en barriere for de arkader, som forbinder gågaden og Enghaven.

Men det er langt fra alle borgere, der deler butiksejernes synspunkt.

- Jeg tror lidt, at folk glemmer, at vi har et fint og stort parkeringshus på den anden side af gågaden, siger 40-årige Ilse Bog, der arbejder hos borgerservice på Rådhuset, og som altid selv parkerer i p-huset ved Skolegade.

Den holdning deler sygeplejerskerne Vibeke Madsen og Charlotte Østerby på henholdsvis 26 og 27 år.

- Jeg tror, det er fordi, folk er vant til at parkere her, så man glemmer lidt parkeringshuset. Men så må man jo få sig nogle nye vaner, det kan ikke være så svært, siger Vibeke Madsen.

Også idéen om, at man ved at blokere for adgangsvejene mellem gågade og Enghaven, løfter øjenbryn hos nogle. Blandt andet hos 43-årige Mette Christensen fra Holstebro og 38-årige Lotte Nielsen fra Vemb.

- Jeg går lige så tit den sydlige vej ind i gågaden, og det kan man jo stadig, så jeg tror altså ikke, at det skader, siger Mette Christensen, der overordnet ser positiv på placeringen, men som dog ville ønske, at biografen også fik tilhørende parkeringspladser.

Indsigelserne skal i første omgang behandles af Teknisk Udvalg, inden byrådet skal tage stilling til lokalplanen.

Jeg tror lidt, at folk glemmer, at vi har et fint og stort parkeringshus på den anden side af gågaden

Ilse Bog, ansat på rådhuset
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce