Annonce
Holstebro

Den ene styrelse ved ikke, hvad den anden laver: Spænder ben for ny cykelsti

Det er ingen vittighed: Ondaftenvej hedder en sidevej på den strækning gennem Husby Klitplantage, hvor arbejdet med en ny cykelsti er gået i stå, fordi statslige myndigheder spænder ben for hinanden. Foto: Jens Kirk
Naturstyrelsen fik cykelsti flyttet, men Miljøstyrelsen vil ikke godkende sti gennem statsskov, som kommunen for længst har søgt om. Og det bremser den længe ønskede cykelsti.
Annonce

HUSBY/SDR. NISSUM: Der ser pudsigt ud, når man ser arbejdet med en ny cykelsti langs Klitvej mellem Husby og Fjand. Arbejdet startede i foråret, og der er lagt ny sand til cykelstien på det meste af strækningen. Men hov. Der er intet sket på de 700 meter, hvor cykelstien skal passere den statsejede Husby Klitplantage.

Forklaringen er åbenbart, at forskellige statslige myndigheder spænder ben for hinanden.

I første omgang ville kommunen anlægge den dobbeltrettede cykelsti lige op ad Klitvejen. Men den blev flyttet lidt længere ind i skoven - efter ønske fra Naturstyrelsen - for ikke at fælde træerne ud mod vejen.


Det lyder som om, de ikke snakker sammen på tværs hos staten. Hvis to afdelinger i kommunen havde forskellig opfattelse i en sag, så ville vi sætte os sammen og finde en løsning

Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg


I marts søgte kommunen så Miljøstyrelsen om tilladelse til en asfalteret cykelsti gennem klitplantagen, som er fredskov. Og derefter gik sagen i hårdknude.

Miljøstyrelsen vil godt acceptere en grusbelagt cykelsti gennem plantagen - men ikke en asfaltsti, som også er egnet til cyklister på smalle hjul. Sagen har siden kørt frem og tilbage mellem myndighederne.

Oven i købet har en tredje statslig myndighed - Trafikministeriet - givet tilskud til en ny cykelsti på en strækning med både turister, borgere og skoleelever.

Annonce

Snakker I sammen?

Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune, undrer sig over forløbet.

- Det lyder som om, de ikke snakker sammen på tværs hos staten. Hvis to afdelinger i kommunen havde forskellig opfattelse i en sag, så ville vi sætte os sammen og finde en løsning, siger Klaus Flæng.

Annette Vognbjerg, der er chef for trafik og anlæg i Holstebro Kommune, venter utålmodigt.

- Det er da ærgerligt, at det tager så lang tid, og det ville være rart med en tilladelse. Men jeg håber og tror fortsat, at vi får dispensation til stien gennem plantagen, siger Annette Vognbjerg.

Klaus Flæng, der bor i Vinderup, påpeger også, at der for nyligt er anlagt en asfalteret sti i en anden statsskov - nemlig Vinderup Byskov øst for byen.

- Det er da mærkeligt, at de kan give tilladelse til en asfalteret sti det ene sted - og ikke det andet, siger han.

Hvis ikke kommunen får dispensationen, må den gå tilbage til en cykelsti lige op ad Klitvejen. Men det vil kræve ekspropriation af skoven og vil forsinke cykelstien yderligere.

- I så fald bør vi overveje at sende regningen til staten for den ekstra udgift, mener Klaus Flæng.

Dagbladet har spurgt i Miljøstyrelsen om sagen, men har endnu ikke fået svar.

Det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra Naturstyrelsen, som medvirkede til, at cykelstien blev flyttet.

På andre dele af strækningen er arbejdet med cykelstien langs Klitvejen nået langt - som her nord for Sdr. Nissum, hvor der er lagt en ny bro over en afvandingskanal. Men det nytter ikke så meget, når arbejdet er gået i stå i klitplantagen. Foto: Jens Kirk
Her nord for Klitplantagen stopper den kommende cykelsti brat. Kommunen har endnu ikke fået tilladelse fra Miljøstyrelsen til at anlægge cykelstien det sted, som Naturstyrelsen har anbefalet. Foto: Jens Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce