Annonce
Erhverv

Den første kom en halv time før: Biler holdt i kø ved genbrugspladsen

Søren Hoffmann Iversen skulle ikke af med affald, da genbrugspladsen genåbnede. I stedet hentede han kompostjord. Foto: Jesper Lundsgaard
Der skulle hentes kompostjord og afleveres skrald fra en renovering af værelser, da Lemvig Genbrugsplads genåbnede tirsdag morgen

Lemvig: 13 biler holder i kø på Merkurvej tirsdag morgen kort før klokken otte. De fleste har slukket motoren, mens de utålmodigt venter på, at gitterporten til genbrugspladsen i Lemvig åbner sig for første gang i knapt tre uger.

Flere af bilerne har en trailer på slæb og hovedparten af dem er fyldt godt op med haveaffald.

Forrest i køen holder Søren Hoffmann Iversen fra Lemvig. Han har også spændt en trailer bag sin bil, men i modsætning til de fleste andre er der ikke noget haveaffald på den.

- Jeg skal hente noget kompostjord, siger Søren Hoffmann Iversen, mens han er i gang med at skovle jord op på sin trailer. Han var kommet en halv time før åbning for at sikre sig den forreste plads i køen, der endte med at strække sig forbi indkørslen til Vandborg Karrosserifabrik.

Annonce
13 biler holdt i kø for at komme ind på Lemvig Genbrugsplads, da den genåbnede tirsdag morgen. Foto: Jesper Lundsgaard

Afsted flere gange

Han regnede med, at morgenturen til genbrugspladsen ikke skulle være den eneste i løbet af dagen.

- Jeg har lidt affald derhjemme, som jeg gerne skal af med, så jeg kommer nok et par gange mere i løbet af dagen, siger Søren Hoffmann Iversen, der dog skulle fejre en fødselsdag i løbet af formiddagen.

Bilerne fra køen triller ind på pladsen i en lind strøm. De finder hurtigt deres plads, så de kan komme af med gamle cd’er, tøj, haveaffald eller hvad der ellers har hobet sig sammen i løbet af de seneste uger.

Men allerede efter et kvarter er trafikken ind til pladsen stort set standset. Ingen kommer kørende til pladsen og køen er også afviklet. Der er nemlig givet tilladelse til, at der må være op til 25 biler ad gangen på pladsen.

Ifølge medarbejderne på genbrugspladsen er køen på de 13 biler dog ikke længere end den ofte kan være på en lørdag formiddag i foråret, når havefolket skal af med afklippede grene og træer.

Et andet sted på pladsen er Simon Simonsen i gang med at tømme bagagerum og trailer for affald.

- Vi er i gang med at renovere nogle værelser hjemme, og der er både gulve, gulvtæpper og min søns haveaffald, jeg har med i dag, siger Simon Simonsen, der regner med at have affald nok til yderligere et par ture på pladsen i løbet af dagen.

Han havde netop hevet gulvtæppet af i et værelse, da regeringen for knapt tre uger siden lukkede genbrugspladserne som en del af handlingsplanen for at standse spredningen af coronavirus. Derfor var der en del affald, der havde fået lov til at samle sig i hjemmet, inden han kunne komme på genbrugspladsen.

Han havde forståelse for, at genbrugspladsen i lighed med store dele af samfundet var blevet lukket ned.

- For mig har det været i orden med nedlukningen, og så må vi se, hvornår og hvor meget der bliver lukket op igen senere, siger Simon Simonsen.

Senere på formiddagen åbnede genbrugspladserne i både Harboøre og Bækmarksbro. Pladsen i Lemvig vil have ekstraordinært åben klokken 8-18 til og med på fredag, skriver affaldsselskabet Nomi4S på sin hjemmeside.

Simon Simonsen havde været tidligt oppe for at komme af med affald fra en renovering af et værelse. Foto: Jesper Lundsgaard
Bilerne fyldte godt op flere steder på genbrugspladsen, men trafikken til pladsen tog hurtigt af. Foto: Jesper Lundsgaard
De første biler blev guidet ind på pladsen af genbrugspladsens personale. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce