Annonce
Lemvig

Den første storkeunge er fløjet fra reden

Hvis man ser godt efter, går der faktisk tre storke på engene ved Bækmarksbro. Det er det ynglende par i området samt den ene af deres i alt tre unger, der er begyndt at følge med forældrene ud. Privatfoto: Mads Peter Holm
To unger er stadig tilbage i reden, men de er langt med flyveøvelserne
Annonce

Bækmarksbro: De tre unger i storkereden i Bækmarksbro er snart klar til at forlade reden. Den første er allerede begyndt at følge forældrefuglene, når de flyver ud for at finde føde på de omkringliggende marker, men de to andre venter stadig i reden.

- De sidste to unger træner i at flyve, så det er op over, at de forlader reden, siger Louise Lund Fjeldgren, der er vært for storkeparret.

Hun vurderer, at den enlige unge, der allerede har forladt reden, er en hun-stork, da den ser lidt mere spinkel ud end de øvrige unger.


De sidste to unger træner i at flyve, så det er op over, at de forlader reden

Louise Lund Fjeldgren


Selv om alle ungerne flyver fra reden, vil hele familien formentligt i en periode følges ad på ture ud i området for at finde føde. Natten vil de fortsat i en vis udstrækning tilbringe i reden.

Omkring månedsskiftet kan det ventes, at storkene igen forlader området, hvor efter de ikke ventes tilbage før næste forår. Derfor er det ved at være sidste udkald for i år, hvis man vil opleve ungerne på reden på Holmgårdvej i Bækmarksbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce