Annonce
Struer

Den fine lyd på vand og luft

Frode Gundorf Nielsen har i løbet af de seneste par dage gjort lydskulpturen "Vand og Vind" klar til afsløringen fredag eftermiddag. Johan Gadegaard

Ny lydskulptur klar til indvielse i haven ved Gimsinghoved, fredag eftermiddag

Struer: Lydfestivalen "Struer Tracks " åbnes i morgen, fredag den 2. juni, med en afsløring af den nye lydskulptur i haven ved Gimsinghoved.

Kunstneren, Frode Gundorf Nielsen har i løbet af de seneste par dage gjort skulpturen klar. Soklerne af rustfrit stål er pudset op, og mekanikken programmeret, så skulpturen er klar til at give lyd fra sig, hver gang man bevæger sig forbi.

- Der sidder en sensor inde mellem buskene, og den "spiller" så i tre-fire minutter, så længe der er aktivitet omkring den, forklarer Frode Gundorf Nielsen, som vil være til stede under indvielsen.

Man han forventer ikke at skulle holde tale.

- Det er ikke min stærke side, mener han selv.

Det lød lidt vildt, men den passer jo perfekt ind i haven. Den er blevet virkelig flot, og vi er meget glade for den.

Rie Nyborg, Gimsinghoved Kunst- og Kulturventer, Struer

Vil hellere nørde

Frode Gundorf Nielsen vil meget hellere nørde med programmeringen af den nye skulptur eller arbejde helt konkret med at få planlagt, hvordan den skal udformes, og hvordan han kan få teknikken til at fungere.

- Vi får så allesammen en oplevelse af, at der sker noget, når den giver lyd fra sig, konstaterer han, mens han arbejder på at justere trykket og pulsen i de enkelte rør, hvor der bliver skabt lyd ved hjælp af trykluft og vand.

Selve udformningen er han blevet godt tilfreds med, som skulpturen nu står der - klar til indvielse fredag eftermiddag.

Proportionerne passer fint til haven ved Gimsinghoved, hvor den daglige leder, Rie Nyborg var en smule nervøs over, om Frode Gundorf Nielsens skultur ville blive for dominerende og for stor.

De længste - eller skal vi sige, højeste pvc-rør i det nye "vandorgel", som rager op over plænen er lidt over fire meter høje.

- Det lød lidt vildt, men den passer jo perfekt ind i haven. Den er blevet virkelig flot, og vi er meget glade for den, fortæller Rie Nyborg nu hun ser det endelige resultat.

Efter afsløringen af den nye skulptur vil musikerne i gruppen Marybell Katastrophy fra Aarhus optræde med en lille koncert, hvor de inddrager lydene fra Frode Gundorf Nielsens skultur.

Koret Good Vibrations fra Struer stiller også op til indvielsen og startskuddet til Struer Tracks, og Thomas Flarup spiller værket "The Sun" sammen med et band bestående af lokale talenter og med borgmester Mads Jakobsen (V) på guitar.

Hele eftermiddagen vil der desuden blive solgt grillpølser og fadøl til tonerne af Essens/Lounge v/Thomas Flarup og saxofonist Jacob Nyborg, og ud over at gribe guitaren vil borgmester Mads Jakobsen også stå for den officielle afsløring af Frode Gundorf Nielsens skulptur "Vind og Vand".

Værket hedder 'Vind og Vand' er opført som en del af Aarhus 2017 projektet The Overheard, og opføreslen er sket med støtte fra både Statens Kunstfond og Struer Lydens By.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce