Annonce
Navne

Den skarpe tunge svirper nu kun på podcast

På Fox News blev Megyn Kelly en af de allermest populære værter i løbet af mere end et årti på skærmen. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters
Megyn Kelly blev en stjerne som vært på den amerikanske tv-kanal Fox News, men har i dag forladt de store medier. Onsdag den 18. november fylder hun 50 år.

50: Megyn Kelly var længe indbegrebet af en vært på amerikanske Fox News: Selvsikker, stilet, højrøstet, kamplysten og værdimæssigt et stykke til højre for midten i USA.

Hun var elsket af tv-kanalens konservative seere og hadet af det mere liberalt sindede og venstreorienterede segment. Men selv hendes modstandere kunne ikke benægte, at Megyn Kelly, som onsdag fylder 50 år, var en stjerne i sine velmagtsdage på Fox.

Hun var jurauddannet og arbejdede som advokat, inden hun i 2003 flyttede til hovedstaden Washington for at blive tv-journalist for kanalen ABC med fokus på retspolitik. Fox News så hurtigt et lys i Megyn Kelly og fik hende om bord - og gav hende mere og mere skærmtid.

Annonce

Megyn Kelly skabte sig et navn som en skarptunget journalist og meningsdanner, som ikke var bange for at udfordre sine gæster - uanset deres politiske ståsted. Til det amerikanske præsidentvalg i 2012 vakte det blandt andet opsigt, at hun gik den republikanske strateg Karl Rove på klingen, da han nægtede at anerkende prognoserne om, at Demokraternes Barack Obama var blevet genvalgt.

- Er det bare matematik, du laver som republikaner for at have det bedre med dig selv, eller er det rigtige tal, spurgte hun Rove.

Oftere var det dog, som det er standard på Fox, præsident Obama og venstrefløjen, der var genstand for Megyn Kellys kritiske bemærkninger.


Året efter blev hun for alvor et kendt navn i USA, da hun som vært for en tv-debat mellem Republikanernes præsidentkandidater spurgte Donald Trump, om en mand med hans temperament og kvindesyn burde være præsident.


Hun blev så uomgængelig en stemme, at Time Magazine i 2014 udnævnte hende til en af verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker. Året efter blev hun for alvor et kendt navn i USA, da hun som vært for en tv-debat mellem Republikanernes præsidentkandidater spurgte Donald Trump, om en mand med hans temperament og kvindesyn burde være præsident.

Trump undveg med en vits, men kom efterfølgende med flere nedladende angreb mod Kelly. Og året efter boykottede han en anden tv-debat, fordi hun var vært igen. Duellerne med Trump tjente dog til at øge Megyn Kellys profil, og i 2017 flyttede hun til kanalen NBC til en årsløn over 100 millioner kroner.

Skiftet blev dog ingen succes, og hun stoppede efter bare halvandet år. Hun kom ufrivilligt tilbage i offentlighedens søgelys, da filmen "Bombshell" for et lille år siden ramte biograferne. Den viser et opgør med Fox News-chef Roger Ailes' seksuelle krænkelser af stationens kvindelige værter, herunder Kelly.

Hun bidrog ikke selv til filmens skabelse og har sagt, at hun ikke er helt enig i fremstillingen. Men hun ønsker, at hun havde gjort mere for at fælde seriekrænkeren Ailes. Senest har Megyn Kelly startet sin egen podcast, hvor hun og gæster taler om aktuelle politiske emner.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Statsminister: Det går uhyggeligt hurtigt - nye tiltag overvejes

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Sundhedsministeren er smittet med corona

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce