Annonce
Sport

Den store seriebold-guide: Optakter, nye ansigter, gamle ansigter...

Fodbold serie 1. Mejrup møder Farsø/Ullits på hjemmebane.

Læs også optakten til serie-fodbolden

SERIE 2-optakt: Fraflytning øger spændingen i serie 2

Af Morten Bang Larsen

»Det ser spændende ud, men jeg er også en lille smule nervøs, for man ved aldrig helt, hvad man har at gøre med, før den første kamp er spillet.« Nordvestjylland: Igen i år er de nordvestjyske fodboldklubber rigt repræsenteret i serie 3 med ni hold.

Sådan siger Casper Daather, træner for Mejrup GU's serie 2-hold, hvis man spørger ham til udsigten, når han kigger ud over den nye sæson, som indledes her i weekenden.

På trods af den nervøse rumlen glæder Mejrup-træneren sig i den grad til igen at komme på græs og spille om point.

»Det har været dejligt med den korte opstart, så banerne er lækre, og vi har fået spillet to træningskampe og vundet dem begge, så vi regner med at skulle ud og vinde en masse kampe,« siger Casper Daather, hvis hold den seneste sæson var at finde i serie 1.

»Vi skal op igen, og det skulle vi gerne se, om vi kan nå her i efteråret.«

Hos kollegaerne fra Lemvig GF, som er det andet hold af i alt fem lokale hold i den samme serie 2-pulje, er målsætningen en smule anderledes.

»Vores udgangspunkt er at blive i rækken. Det er det umiddelbare mål, og hvis det så går godt, kan vi sætte overliggeren lidt højere,« siger træner Steen Madsen.

Lemvig er da også i modsætning til Mejrup oprykker.

»Vi er lidt spændte, for vi har mistet nogle stamspillere. Der er så kommet nogle nye, så det spændende er, om vi kan få holdet til at fungere,« siger Steen Madsen, som ser frem mod en række gode lokalopgør.

»Vi havde sidste år en gennemsnitsalder på 20 år, og hvis den ikke er lavere i denne sæson, så er den i hvert fald den samme. Folk skal jo læse videre, så vi har dem som seniorer i to-tre år, og så forsvinder nogle af dem.«

Tendensen er den samme hos naboerne i Thyborøn IF, hvor flere spillere også er »forsvundet«. Mange af dem for at læse videre i de større byer.

»Det bliver svært, men vi gør da, hvad vi kan, og det bliver da lidt sjovt at skulle spille med Lemvig. Det er en sjov pulje, men to af vores bærende spillere er knæskadede og kommer ikke i gang i efteråret,« siger træner Michael Stagis.

Målsætningen er derfor at blive i rækken og have et kanon sjovt efterår, som træneren udtrykker det.

»Vi har mange dygtige, unge spillere, men det er nogle, der har spillet mange førsteholdskampe, som er holdt. Sådan er det at bo i Thyborøn. De kan jo desværre ikke bliver håndværkere på havnen alle sammen. Det ville jeg ellers gerne,« siger Michael Stagis.

I Struer Boldklub, som også er at finde i denne meget lokale serie 2-pulje, har man valgt helt at skifte fokus frem til den kommende sæson.

»Fra at have fokus på gerne at ville ligge i top tre, det vil vi selvfølgelig stadig gerne, har vi skiftet til at have fokus på at få folk på træningsbanen. Der skal skabes en bredde for at kunne være med i toppen,« siger Struer Boldklubs assistenttræner Ole Møller Korsgaard.

Det handler om at få holdet stabiliseret i serie 2, og om at honorere de unge spillere, som kommer til træning hver gang. De skal have muligheden.

Målsætningen er derfor at kunne slutte fra midten og opefter for Struer, der har mistet to markante spillere i form af Martin Grøn, der er stoppet, og Daniel Kvistgaard, som er rykket til HB.

Og i HB/Mejdal ser man også frem mod en spændende, ny sæson med en ny træner, som har fået en ung trup at arbejde med.

»Der er rykket en del U19-spillere op, og nogle af dem vil få mulighed for at prøve sig af på det hold. Det bliver rigtig spændende for dem, og jeg håber da, at holdet kan være med til at dominere rækken,« siger sportschef Carsten Sørensen:

»Hvis de kommer rigtig i gang og kan holde sig skadesfri, kan de spille med om oprykningspladserne, men de skal også lige have lov at finde sig selv.«

Sportschefen tror på, at hans hold i serie 2 er det, der kan spille det flotteste fodbold i rækken, når det går bedst. Spørgsmålet er bare, hvor dets bundniveau ender med at være.

--------------------

Annonce

SERIE 3-optakt: Mange skader, nedrykningsfrygt og søde oprykningsdrømme...

Af Morten Strægaard

Nordvestjylland: Igen i år er de nordvestjyske fodboldklubber rigt repræsenteret i serie 3 med ni hold.
Heraf er hele otte af dem oven i købet placeret i en ren Holstebro/Struer/Lemvig-pulje, mens SHN Ulfborg må rette blikket lidt længere mod syd, når udebaneturene skal planlægges. Her går de ind til sæsonen med en lidt usikker rumlen i maven.
»Jeg har svært ved at vurdere vores niveau, men vi vil gerne slutte i den bedste halvdel af tabellen,« siger træner Claus Tarpgaard Nielsen, der forventer at Herning Fremad og Snejbjerg kommer til at kæmpe om oprykningen.

I den rent lokale serie 3-pulje er der lagt op til en tæt kamp om de øverste pladser i tabellen, hvor flere hold byder sig til.
Størst er forventningerne til Herrup, der først i sidste spillerunde måtte se Lemvig snuppe oprykningen. Og det vil de gerne have rettet op på i efteråret.
»Jeg synes, vi har et hold, der minder meget om foråret rent styrkemæssigt. Der er skiftet ud på enkelte pladser, men vi er ikke blevet dårligere, så jeg forventer, at vi kan bide os fast i toppen,« fortæller spillende træner Pauli Vendelbo.
Hos serie 2-nedrykkerne fra Måbjerg vil de dog gerne spille med om oprykningspladsen.
»Vi skal med i toppen. Vi har et klart mål om at ligge i top tre,« lyder den kontante udmelding fra træner John Nielsen, der dog kan se frem til også at skulle kæmpe med blandt andet Hjerm, der i foråret endte som nummer tre efter Lemvig og Herrup.
»Vi tillader os at sætte lidt højere forventninger end i foråret, og jeg mener bestemt, vi har mulighed for at spille med om de sjove pladser,« siger Hjerm-træner Lasse Sørensen.
Også i RLK og Linde, vil man gerne forbedre placeringerne fra foråret.
»En plads mellem nummer to og fire vil være acceptabel. Sidste sæson var under vores forventninger, selv om vi kom op på femtepladsen. Lad os nu se, hvordan puljen er. Sidste sæson kunne alle slå alle, og sådan bliver det nok igen,« siger Linde-træner Jimmy Azam.
»Vi bliver rigtig gode i år, hvis folk vil det nok. Hvis vi kan holde os skadesfri og folk gider at ofre det, der skal til, burde vi kunne ende i top fire,« fortæller René Mollerup fra RLK.

Mere beskedne er udmeldingerne fra to af de nye hold i den lokale pulje.
»Målet er vel bare at blive i rækken. Vi skal ud og vinde nogle kampe. Vores chancer er fine, for vi er akkurat de samme spillere, som rykkede op for os i foråret,« siger Flemming Henriksen, træner for Harboøre, der er nedrykker fra serie 2.
Også Vinderup er nye i puljen, eftersom de i foråret var placeret i en anden serie 3-pulje med hold fra Skive- og Viborg-egnen. Her er store dele af førsteholdstruppen forsvundet i løbet af sommerferien, hvorfor der kun er ét mål for efterårssæsonen.
»Der bliver ingen målsætning om top 3 for vores vedkommende. Målet er overlevelse, grundet den store spillerafgang. Det er næsten et helt hold, der er væk og vi må tage en kamp ad gangen og se, hvad det rækker til. Med den store afgang af spillere kan det jo blive en kamp bare at kunne stille med et hold i hver runde,« siger træner Allan Nielsen.
I Borbjerg reddede man sig i foråret fra nedrykning, blandt andet takket være en skrivebordsfejl af BRH.
I efterået vil de gerne helt undgå at skulle kæmpe for overlevelse.
»Vi skal gøre det bedre end i foråret. Det tror vi selv på, at vi kan, fordi vi har holdt sammen på truppen,« siger træner Kristian Lindholm.

-----------------------------------

Annonce

DanmarksserienHolstebro Boldklub

Trænere:Thomas Frandsen Thomas Ransborg (assistent), Peter Fejerskov (holdleder)

Førsteholdstrup:Morten B. Jakobsen, Martin Andersen, Ricky W. Cheung, Thomas Ransborg, Casper Petersen, Jonas Thomassen, Anders Thomassen, Christian Stisen, Rasmus Aagaard, Mikkel Dalby, Emil Laursen, Daniel Kvistgaard (fra Struer), Rasmus Brogaard (Middelfart), Niclas Hatfelt, Kasper Nielsen, Glenn Toftegaard, Visti Sloth, Mick Refsgaard, Rune Harbo (Randers).

Afgange:Emil Antonsen (Skive), Christian Stistrup (Ringkøbing IF), Kasper Dam (til Aarhus for at læse), Emil Kobberup (Skive), Mathias Munk (højskole).

Annonce

Serie 2HB/Mejdal

Træner:Lasse Staunstrup (cheftræner)

Trup:Martin Bak Jensen, Frederik Tønnesen, Victor Jespersen, Nicolaj Knudsen (kommet til fra U19-holdet), Kasper Brunsborg Lauritsen, Mikkel Knudsen, Michael Juelsgård Vang (kommet til fra U19-holdet), Kenneth Thaulbjerg, Nicolaj Van Putten, Morten Holst, Jonas Holst, Morten Enevoldsen, Nicolaj Hjortshøj, Anders Jepsen, Tobias Winther, Jonas Rabjerg.

Afgange:Rafael Meyer-Schmidt (flyttet til København for at læse), Anders Thornild (flyttet til Aarhus for at læse), Jeppe Bundgaard (flyttet).

Annonce

Lemvig GF

Trænere:Steen Madsen (cheftræner), Jens Erik »Smut« Sørensen (holdleder).

Førsteholdstrup:Søren Enevoldsen, Anton Grønkjær, Mathias Futtrup, Mikkel Melchiors, Rasmus Steensen, Lasse Clausen, Christoffer R., Jacob Mehl, Christian Hansen, Sylvester Rønn, Michael Hansen, Claus Stentoft, Jeppe Kynde (er kommet til fra Århus), Anders Døj (tilbage efter langvarig skade), Emil Bune, Alexander Lyngholm, Mads Tved, Michael Larsen.

Afgange:Ole Borup (er flyttet til Aalborg for at læse), Morten Rønn (er flyttet til Aalborg for at læse),

Jeppe Klitgaard (er flyttet til Vildbjerg IF).

Annonce

Struer Boldklub

Trænere:Christian Olsen (cheftræner), Ole Møller Korsgaard (assistent)

Førsteholdstrup:Jeppe Mosbech Pedersen, Mads Sloth Mikkelsen, Patrick Lyngs, Marc Hviid, Martin Jensen, Jonas Agger, Emil Bojesen (genoptager efter 1/2 års pause), Kristian Lund (tilgang fra Thyholm IF), Rolf Sloth Mikkelsen, Rasmus Trillingsgaard Nielsen (har studeret i Aalborg og rejser dog videre til København i løbet af efteråret), Christian Olsen, Jacob Juel Lauridsen, Simon Boch, Peter Lønstrup Graugaard (genoptager efter pause), Jesper Toftdahl, Kenneth Andersen, Khalid Ismail Mohamed, Daniel Yde Pedersen, Thomas Jacobsen, Jonas Søndergaard Sørensen.

Afgange:Martin Grøn (indstiller karrieren), Simon Devantie (stoppet), Daniel Kvistgaard (skifter til HB),

Steffen Sehested (langtidsskadet), Mathias Engtorp (elevplads, ATP Hillerød), Martin Brødbæk Svelle (langtidsskadet).

Annonce

Mejrup GU

Trænere:Casper Daather (cheftræner), Søren Christensen (teammanager)

Førsteholdstrup:Jens Poulsen, Martin Thoustrup, Kim Skov (kommet fra B74), Glorie Ibrahim Kitete (kommet fra Måbjerg), Anders Juul Nielsen, Aytac Akkaya, Mads Lithau Kjeldsen (kommet fra HB), Murat Bekmez, Kuntse Bobasha (kommet fra Måbjerg), Lasse Bro, Rasmus Gislum, Steven Jakobsen, Daniel Kirk (kommet fra Bredballe), Mathias Pedersen, Patrick Jakobsen (kommet fra Vildbjerg), Jonas Schmidt,

Martin Hansen, Morten MP Pedersen, Christian Lund, Simon Ebbesen

Afgange:Kim Christensen (flyttet), Mads Olsen (uddannelse i København), Flavius (stoppet).

Annonce

Thyborøn IF

Trænere:Jens Erik Frost (træner), Michael Stagis (træner), Thomas Laurie (målmandstræner)

Førsteholdstrup:Thomas Laurie, Martin Bødker, Frederik Rønn, Martin Kjeldsen, Anders Kirk, Jeppe Hansen, Peder Kloster, Lars Lut, Mads Hansen Jacobsgaard, Rene Nederby (fra Thisted), Jasper Christensen, Peder Rønn, Christian Rønn, Peder Kloster, Rene Jensen, Martin Kruse, Kristian Jacobsgaard, Peder P. Pedersen, Sebastian Vinther (tilbage fra Lemvig), Jacob Lyng, Thomas Jakobsgård, Kasper Olesen, Jannich Andersen, Daniel Berg Pedersen (tilbage fra langtidsskade).

Afgange:Anders Kloster (stoppet), Mads Hansen (langtidsskadet), Jakob Smit (flyttet til Århus), Henrik Vinther (flyttet til Aalborg), Rasmus Knopper (flyttet til Aalborg), Peter Slot (flyttet til Aarhus).

Annonce

Serie 3Borbjerg GU

Trænere:Kristian Lindholm og Jan Elkjær

Førsteholdstrup:Jacob Elkjær, Chris Yde, Mathias Hauge, Mathias Jacobsen, Uffe Thrige, Esben Lunde, Martin Hebsgaard, Jacob Amstrup, Rasmus Kvistgaard, Nikolaj Hansen (ny fra Vildbjerg), Mads Traberg, Peder Elkjær, Jesper Toft, Sebastian Fleng

Afgange:Chaloem Wangkleepklang Sørensen (Måbjerg)

Harboøre

Trænere:Flemming Henriksen (cheftræner) og Mikkel Sjørup (holdleder)

Førsteholdstrup:Mads Bjerg, Søren Holm, Lasse Nielsen, Jesper Idali, Simon Kynde, Jacob Bech, Martin Lodahl, Mads Holm, Peder Lodahl, Kristian Lodahl, Peder Thomsen, Anders Birch, Emil Jakobsgaard, Rasmus Uhrskov, Andras Flyvholm, Niklas Topp, Peter From (hjemvendt fra Aalborg)

Afgange:Dennis Nymand (uddannelse i Aarhus), Jakob Lodahl (uddannelse i Aarhus), Nicolai Thomsen (uddannelse i Aarhus), Anders Karup (uddannelse i Aalborg)

Herrup BF

Trænere:Pauli Vendelbo (cheftræner) og Søren Strøm (assistenttræner)

Førsteholdstrup:Lasse Sørensen (ny fra FS Midt-Thy), Thomas Vendelbo, Nikolaj Kristensen, Danni Mikkelsen, Klaus Sundgaard, Kenneth Porsborg, Kenneth Hundahl, Eddi Jakobsen, Jacob Hølmkær, Lars Bræmer, Christian Hytting (ny fra Nr. Felding), Claus Bigum, Casper Laursen, Simon Æbelø, Kristian Tvistholm, Nicolaj Nielsen, Jesper Skjødt Laursen, Søren Strøm, Pauli Vendelbo.

Afgange:Lars Sørensen (uafklaret, formentlig Højslev St.), Corduneanu Ionut (rejst hjem til Rumænien).

Hjerm FIF

Trænere:Lasse Sørensen (cheftræner), Christoffer Jochumsen (assistenttræner) og Morten Strægaard (andetholdstræner)

Førsteholdstrup:Alexander Buch Antonsen, Anders Odgaard, Casper Andersen, Christian Møller (genoptaget karrieren), Christoffer Jochumsen, Claus Damgaard, Claus Schildt, Daniel Nørbjerg, Espen Vestergaard, Jakob Vej, Jeppe Bach (ny fra Holstebro Boldklub), Jesper Thorhauge, Jozef Zubék, Kim Møller, Kristian Brander, Kristian Dybdahl, Lukas Rysávy, Mads Høj, Mads Juhl Larsen, Martin Godsk, Mikael Sandkvist, Mikkel Gøtzsche, Mikkel Mortensen, Morten Stoltenberg, Morten Strægaard, Nikolaj Lynge, Patrick Grønkjær (tilbage fra aftjent værnepligt), Phillip Offersen, Rasmus Mortensen, Søren Bek Simonsen, Toke Røjkjær Jensen

Afgange:Martin Lund (aftjener værnepligt)

Linde Boldklub

Træner:Jimmy Azan

Førsteholdstrup:Alin Mircea Burlan (Lyngs-Uglev), Alexander Hyllen Slyk, Henrik Risum, Simon Damkjær, Mikkel Hyldahl Andersen, Kristian Simonsen, Morten Espersen, Theis Nikolajsen, Tobias Borg Kuipers, Thomas Damkjær, Christian Nørgaard Linde, Jonas Rærup Knudsen, Anders Dybdahl, Mathias Stougaard, Emil Nikkel Rømer, Jimmi Azam, Lasse Stig Nielsen, Stefan Risum, Jacob Eiler Pilgaard.

Afgange:Simon Damkjær (Aarhus), Theis Nikolajsen (udlandsrejse), Kalle Møller Jensen (Aarhus).

Måbjerg IF

Trænere:John Nielsen (cheftræner), Thomas Buus Knudsen (holdleder), J.P.Nielsen (målmandstræner) og Brian ØK (andetholdstræner)

Førsteholdstrup:Benjamin Holm Nielsen, Brian Nørgaard Jensen, Christian Hannibal Jensen, Christian Hvidberg Bødstrup, Daniel Hansen, Ebuela, Musato Justin Ghislain Ngandu, Jimmi Højberg, Martin Vestergaard, Michael Staunstrup, Mikael Jensen, Moise Ngandu, Nickolaj Noer Berthelsen, Nicolai Fjord, Patrick Andreasen, Philip Flink Henriksen, Samir Walizadeh, Kenneth Krølle Pedersen, Thomas Harbo (ny fra U19-holdet), Emil Libergren (ny fra U19-holdet), Malik Akabina (ny fra U19-holdet), Vino Sandiramoorthy (ny fra U19-holdet), Mikkel Mattila (ny fra U19-holdet), Niels Krogh Christensen (ny fra U19-holdet), Steffen Gabelgaard (ny fra U19-holdet), Jesper Madsen (ny fra U19-holdet), Henrik Høy, Taha Adel Rafik, Chris Bjerregård (ny fra BRH), Chaloem Wangkleepklang Sørensen (ny fra Borbjerg).

Afgange:Kuntshe Bobasha (Mejrup), Anders Jessen (Vildbjerg SF) og Daniel Falk (Vildbjerg SF)

RLK

Trænere:René Mollerup

Førsteholdstrup:Alex Dyring, Erik Johansen, Martin Bro, Michael Johansen, Nikolaj Lindgård, Asbjørn Mogensen, Rasmus Kirkeby, Christian Karstoft, Esben Røn, Sten Johansen, Steffen Boel (ny fra FC Royal, Aarhus), Teis Kalsbøl, Dani Madsen, Andreas Dalgård, Marco Andrés, Bart Reinhard.

Afgange:Tommy Jensen (Hanstholm), Brian Sørensen (Aalborg), Søren Mortensen (Klinkby Oldboys), Lasse Lykke (Aarhus).

SHN Ulfborg

Træner:Claus Tarpgaard Nielsen

Førsteholdstrup:Morten Pedersen, Dennis Jensen, Steffen Jensen, Christian Henriksen, Terkel Vestergaard, Bjarne Nielsen, Morten Tanderup, Benjamin Korsgaard, Morten Sig, Morten Sahl, Emil Lisbjerg, Jeppe Vad, Rune Ehmsen, Niels Tarp, Simon Siig, Jonas Graversen, Anders Bukbjerg, Allan Nielsen, Mads Bak, Emil Maarup.

Afgange:Christopher Jørgensen (stopper).

Vinderup IK

Trænere:Allan Nielsen (cheftræner) og Kim Rocatis (holdleder)

Førsteholdstrup:Mads Lund Lauritsen, Kim Rusbjerg (ny fra serie 4-holdet), Jacob Knudsen, Jeppe Petersen, Mathias Plougmann (ny fra serie 5-holdet), Aksel Andersen (ny fra serie 5-holdet), Oliver Pirchert, Nicolai Dahl (tilbage fra skade), Jesper Skov, Mathias Larsen, Morten Boe (ny fra serie 5-holdet), Jan Mose, Jeppe Madsen (tilbage fra skade).

Afgange:Morten Krabbe (Ejsing B), Jesper Hansen (Ejsing B), Mads Vandborg (stoppet på grund af uddannelse), René Skodborg (stoppet på grund af uddannelse), Lasse Davidsen (stoppet på grund af arbejde), Tobias Boll Jensen (langtidsskadet), Jakob Dahl Jensen (langtidsskadet), Dennis Hansen (sygemeldt), Kim Rocatis (langtidsskadet), Mohamed Hassan Elmi (højskoleophold), Kevin Feliciano (langtidsskadet).

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Sport

Klavs Bruun i ny bog: Ensomheden i Holstebro førte til usund livsstil og for meget alkohol

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce