Annonce
Sport

Den ultimative optur blev sikret i sidste sekund: Den her følelse i kroppen, får man jo aldrig igen

Den helt store jubel kunne bryde løs hos Lemvig-Thyborøn, da holdet blev fri fra den direkte nedrykning i de døende sekunder af søndagens kamp i Kolding. Arkivfoto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold skulle bruge en scoring fra Jonas Langerhuus i de sidste sekunder for at undgå den direkte nedrykning efter en hæsblæsende kamp i Kolding.

Kolding: Man skulle ikke kigge sig rundt særligt længe i Sydbank Arena efter søndagens opgør, for at se, hvad det resultat betød for folk med hang til Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Det betød alverden for spillere, ledere og resten af klubbens stab, som havde taget turen til det skæbnesvangre opgør.

Der var tårer, jubelbrøl og kram efter et mindeværdigt opgør, som var blevet indledt af en skrivebordsafgørelse  Et opgør, hvor det stod klart, at Lemvig-Thyborøn skulle have point for at undgå den direkte nedrykning, da TMS Ringsted andetsteds sejrede mod Ribe-Esbjerg.

Det point blev sikret, da Jonas Langerhuus brød igennem og sikrede uafgjort med en scoring få sekunder før slutfløjtet. Og så kunne Lemvig-Thyborøn samles i én stor jublende bunke nede foran deres mål.

- Jeg når ikke at tænke noget som helst. Der er et meget lille hul, og der er meget lidt tid tilbage og så måtte jeg jo bare køre på. De havde lige dømt en angrebsfejl på præcis den samme situation inden, hvor der slet ikke var det, så det gik heldigvis lige op, fortæller Jonas Langerhuus.


Vi fejrede det jo nærmest som om, at vi havde vundet Champions League. Det synes jeg sgu er fair.

Jonas Langerhuus, Lemvig-Thyborøn


Han havde ikke præcis overblik over, hvor længe der var tilbage, da han gik på, men da han kiggede op, kunne han konstatere, at KIF Kolding ikke kunne nå op i modsatte ende. Og så brød den vilde jubel ellers løs.

- Vi vidste ikke, hvad der var sket i den anden kamp, men vi fejrede det jo nærmest som om, at vi havde vundet Champions League. Det synes jeg sgu er fair, vi har spillet godt efter jul, og så kulminerer det her med tre sekunder tilbage. Det er en følelse, man aldrig får igen i kroppen, siger Jonas Langerhuus.

Annonce

Helt vanvittigt

Det var en LTH-lejr, som var igennem hele følelsesregistret. Fra at have skabt sig nogle fine føringer i første halvleg til pludselig at være nede med 29-26 og brænde et par store chancer, inden man så vendte tilbage.

Kampen i tal

KIF Kolding - Lemvig-Thyborøn Håndbold 31-31 (16-17)

HTH-ligaen, 26. spillerunde

Stillinger undervejs: 1-3, 5-5, 9-7, 12-10, 12-14, 16-17, 19-21, 22-22, 24-24, 28-26, 29-28, 31-31.

Mål, LTH: Jesper Kokholm 6, Thomas Damgaard 6, Mark Nikolajsen 5, Mads Thymann 4, Niels Lindholt 3, Jonas Langerhuus 3, Søren Nørgaard 3, Nicolaj Spangaard 1.

Topscorer, KIF: Peter Balling 10.

Udvisninger: KIF 1, LTH 3.

- Det var helt vanvittigt. Det var en helt sindssyg afslutning på en kamp, som bølgede meget frem og tilbage. Jeg tror nærmest ikke, at vi helt har fattet det endnu, fordi vi har været så meget inde i kampen, siger Anders Thomsen.

- Jeg havde været så ked af det, hvis vores sæson sluttede nu, for vi er inde i en rigtig god periode, lød det fra Anders Thomsen.

Han fik meldinger om, hvad Ribe-Esbjerg mod Ringsted stod i pausen, men ellers var der fuld fokus på det opgør, som han kunne gøre noget ved.

Annonce

Nedrykningsspil venter

Nu gælder det kvalifikationsspillet, også kaldet nedrykningsspillet, for Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Her venter Fredericia, Ribe-Esbjerg, Aarhus og Mors-Thy. De to førstnævnte har to point med over, de to sidstnævnte har ét point med over. Sidstepladsen i puljen skal spille bedst ud af tre opgør mod enten nummer to eller tre fra 1. division om ligapladsen.

- Nu har vi en metafor der hedder, at vi er fem hold i det nedrykningsspil, og der skal vi gerne spille os i "Final-4" af dem. Det tror jeg på, at vi har en chance for, selvom vi har det dårligste udgangspunkt, siger Anders Thomsen og fortsætter:

Jonas Langerhuus lavede to mål på fire forsøg, men havde den afgørende hånd på til sidst, da det hele skulle afgøres. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

- Det var ikke kønt i dag, men det den manglede på ynde fik den på fight og tro på projektet, nu kan vi spille lidt mere frit, og det tror jeg kan udmønte sig i noget frigjorthed, siger han.

'Langer' glæder sig til det, der venter.

- Det ser jeg rigtigt meget frem til. Det har jo været et mål for os, og noget, som vi har gået efter. Mange af dem vi skal møde har vi spillet tætte kampe mod og vi går formstærke ind i det, siger Jonas Langerhuus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce