Annonce
Lemvig

Så er der drejet på den varme hane til Lomborg

Ledningsmester Thomas Byskov drejer på hanen og åbner dermed for det varme vand til borgerne i Lomborg. Foto: Benny Gade
Lemvig Varmeværk melder klar - de første forbrugere i Lomborg kan allerede nu modtage fjernvarme fra Lemvig

Lomborg: Mandag blev der drejet på hanen og åbnet for det varme vand i Lomborg. Dermed kan den første fjerdedel af byen allerede nu bruge løs af fjernvarmen, der bliver produceret i Lemvig. Det oplyser ledningsmester Thomas Byskov.

- Der er åbnet for forsyningen i den vestlige ende af Lomborg. Det vil sige fra Armosevej og mod vest, siger han.

Mandag morgen var der dog endnu ingen aftagere til varmen. Alle huse skal nemlig have besøg af en VVS'er, der skal stå for den officielle åbning af varmen til de enkelte huse. De første kunder kunne dog begynde at bruge fjernvarmen allerede i løbet af dagen og er derfor klar på et af sæsonens allerførste frostdage.

Der arbejdes fortsat for at få fjernvarmerørene ned til den øvrige del af byen. Efterhånden som ledningerne bliver gravet ned, skal de fyldes med vand og trykprøves. Derefter er der klar til at åbne for varmeforsyningen til de enkelte hus. Næste step vil blive husene langs med Lomborgvej, hvor entreprenørerne allerede er færdige med at grave rør ned og nu er i færd med at lukke og reetablere belægningen.

- I løbet af de næste 14 dage forventer jeg, at forsyningen også bliver frigivet langs med Lomborgvej, siger Thomas Byskov.

Derefter følger resten af Lomborg i etaper indtil de sidste ventes tilsluttet i løbet af november.

Interessen for fjernvarmen i Lomborg har været større end forventet.

- Vi havde kun forventet, at omkring 50 husstande blev sluttet til fjernvarmen, men interessen har været langt større. Vi har nu 90 husstande, der skal forsynes i Lomborg-området, siger Thomas Byskov, som er godt tilfreds med den store interesse.

Varmeforsyningen er også fremme ved Ramme, hvor der i forvejen er fjernvarmerør. Derfor skal varmeforsyningen blot kobles på det eksisterende net, hvorefter også borgerne i Ramme vil blive forsynet med varme fra Lemvig. Det bliver dog borgerne i Lomborg, der kommer til at overhale Ramme-borgerne indenom.

- Vi er lige nu ved at fylde vand i rørledningen mellem Lomborg og Ramme, hvorefter den skal trykprøves. Hvis alt går som ventet, kan vi åbne for varmen til Ramme inden weekenden, siger Thomas Byskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig fik flere sigtelser

Erhverv

Jernbane lukker sit billetsalg

Lemvig

Ændrede hjælpen i sidste øjeblik

Erhverv

De skal renovere Lemtorpskolen

Annonce