Annonce
Struer

Den ydmyge vinder og nu borgmesterkandidat: - Det er mit livs chance

John Christoffersen (S) kunne mandag aften finde det helt store smil frem i byrådssalen i Struer. Foto: Johan Gadegaard
John Christoffersen (S) kan blive den første thyholmer til at bestride borgmesterposten i Struer Kommune, og han melder sig 100 procent klar til kamp.
Annonce

Struer: Da stemmerne mandag aften var talt op i baglokalet til byrådssalen i Struer, stod Struer Kommunes nuværende viceborgmester tilbage som sejrherre.

John Christoffersen er socialdemokraternes bud på en borgmester, når kommunalvalget rammer til efteråret, hvilket han var både taknemlig og ydmyg overfor.

- Der var lidt sommerfugle i maven, det må jeg da indrømme, sagde socialdemokraternes nyvalgte spidskandidat umiddelbart efter offentliggørelsen af partimedlemmernes stemmetal.

Og skal man dømme ud fra, hvordan John Christoffersen så ud i minutterne efter, så har de kære sommerfugle basket noget rundt for nu at sige det mildt.

- Det er mit livs chance, og ja, det er rigtigt, at det her havde jeg ikke regnet med. Det var en mulighed, der opstod, fortalte han mandag aften.

John Christoffersen afviste i efteråret overhovedet at skulle blive en del af kapløbet om at blive spidskandidat, da det kom frem, at Niels Viggo Lynghøj (S) ikke længere ønsker at være det.


Jeg er rigtig glad for, at vi har haft den afstemning her. Hvis vi virkelig mener noget med medlemsdemokrati, så skal de virkelig også have lov at vælge.

John Christoffersen (S), nyvalgt borgmesterkandidat


Siden valgte John Christoffersen så alligevel at stille op som kandidat til posten i kamp med byrådskollegaen Flemming T. Sørensen, og nu er det så alvor.

Annonce

Erfaren og skarp

- Da jeg besluttede mig for at komme på banen, så var det 100 procent dedikeret. Så mente jeg det virkelig, og jeg har det gåpåmod og den lyst, der skal til, sagde John Christoffersen.

Dertil melder den mangeårige og nu pensionerede B&O-medarbejder sig både frisk og rørig og i hvert fald i egne øjne også både skarp og erfaren rent politisk.

- Jeg synes, det er en spændende opgave, og jeg tror på, at jeg kan løse den.

John Christoffersen har tidligere slået på vigtigheden af, at medlemmerne af Socialdemokratiet fik lov at vælge deres borgmesterkandidat, og fortalt, at han blev opfordret til at stille op.

- Det tog jeg imod, og det har så modnet sig over de sidste tre til fire uger, så jeg er klar.

Ikke flere end seks stemmer - 50 til John Christoffersen og 44 til Flemming T. Sørensen - adskilte de to, hvilket dog ikke kan få førstnævnte til at tale om et splittet parti.

- Sådan ser jeg det overhovedet ikke, lød det fra John Christoffersen.

Annonce

Vil favne det hele

Analysen fra den nyvalgte borgmesterkandidat er, at der har været to gode kandidater, og at folk jo må have vurderet forskelligt.

Nu skal den kommende udarbejdelse af det arbejdsprogram, som socialdemokraterne laver hvert fjerde år op til kommunalvalget, bruges på at få alle med i den proces, hed det.

I forhold til at siddende borgmester Niels Viggo Lynghøj fra starten gik ud og pegede på Flemming T. Sørensen, før andre havde meldt sig, sagde John Christoffersen:

- Jeg er rigtig glad for, at vi har haft den afstemning her. Hvis vi virkelig mener noget med medlemsdemokrati, så skal de virkelig også have lov at vælge.

Og valget blev altså sådan, at der nu for første gang kan komme til at sidde en thyholmsk borgmester i Struer.

- Jeg har forsøgt at favne hele kommunen fra de poster, jeg har haft, men vi har jo et stort opland, siger John Christoffersen:

- Og noget af det, jeg er allermest glad for i den periode her, er, at vi har sat penge af til udvikling i lokalområderne. Beløb, som vi aldrig har været i nærheden af tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce