Annonce
Lemvig

Der bliver stadig bygget på landet – her flytter 94.000 kyllinger snart ind

Roesgaard Byg er næsten færdig med at bygge en stor kyllingefarm i Fabjerg. Her er det fra venstre: Tømrer Hans Roesgaard. Ved siden af ham parret Morten Pedersen og Lykke Nielsen, der skal overtage det færdige byggeri, og ægteparret Lindy og Anne Nielsen, som er bygherre. Foto: Thomas Maxe
Landbruget har det ikke altid let, men der bliver nu stadig bygget nyt. En del af arbejdet står Roesgaard Byg for.
Annonce

FABJERG: Lindy Nielsen er en glad mand.

Siden 1980’erne har han været fjerkræproducent, og nu kan han snart tage sin kæmpestore kyllingefarm i brug. To haller med plads til 47.000 kyllinger i hver.

- Vi er i gang med et generationsskifte. Min datter og svigersøn, som i forvejen har 50.000 kyllinger i Fousing, vil heldigvis gerne føre vores virksomhed videre, og så skulle vi jo sørge for, at det hele var i orden til dem, siger han og smiler bredt.


Vi vil helst bruge lokal arbejdskraft, så både tømrer, murer og elektriker er lokale.

Lindy Nielsen, bygherre


Det var meget vigtigt for Lindy Nielsen, at det var lokal arbejdskraft, der skulle få opgaven med at bygge den nye kyllingefarm.

- Vi vil helst bruge lokal arbejdskraft, så både tømrer, murer og elektriker er lokale. Det er også en fordel, for så kan vi let få fat på dem, hvis der er noget, vi skal have ordnet. Og nu havde jeg hørt så meget godt om Hans, og jeg må sige, at vi har været utrolig godt tilfreds, siger han og sender et venligt smil til Hans Roesgaard.

Annonce

Godt ry giver nye kunder

Halvdelen af Roesgaard Bygs 16 ansatte har arbejdet på projektet siden slutningen af marts. Arbejdet er forløbet fint, og det er nu også langtfra første gang, at Hans Roesgaard og folkene arbejder på landet.

- Vi har bygget kostalde, minkfarme og kyllingehaller og meget andet. Det er rigtig dejligt at arbejde for landmændene, og når de er tilfredse, er de heldigvis ikke kede af at fortælle det til naboerne. Så vi får faktisk mange opgaver, fordi vi er blevet anbefalet af andre kunder, fortæller Hans Roesgaard.

Annonce

Lokal opgave giver plads til lærling

Arbejdet på kyllingefarmen giver ikke kun lokal beskæftigelse. Det giver også en god start for mindst én ung mand.

- Vi har lige taget en arbejdsdreng ind, også her fra lokalområdet. Han hjælper til her i sommer, og så skal han starte i lære hos os efter ferien. Vi har altid tre-fire lærlinge, både fordi vi skal sikre, at der er arbejdskraft nok, men også fordi det giver en god arbejdsplads, når der er nogle friske unge mennesker, der gerne vil noget. Og det holder os skarpe, rent fagligt, så det vil vi ikke undvære, siger Hans Roesgaard.

Den nye kyllingefarm er klar til at blive taget i brug til august. I fremtiden vil der blive produceret 1,7 millioner kyllinger om året – knap halvdelen ”Gårdkyllinger”, som skal slagtes i Års, mens resten bliver slagtet hos HK Scan i Vinderup.

Roesgaard Byg

  • Roesgaard Byg begyndte som énmands-tømrerfirma i Gudum ved Lemvig i 1999.
  • I dag beskæftiger Roesgaard Byg 16 mand, heraf tre-fire lærlinge.
  • Firmaet bygger hovedsageligt for erhvervskunder. Opgaverne er fordelt over hele landet, og firmaet er blevet specialist i halbyggeri til både landbrug og industri.
  • Hjemmeside: www.roesgaardbyg.dk
Hans Roesgaard har specialiseret sig i at bygge haller til landbrug og industri. Mange af kunderne melder sig, fordi de har hørt godt om byggefirmaet fra andre kunder. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce