Annonce
Holstebro

- Der er ikke kommet en eneste mågeunge på vingerne fra det område!

Det kræver gentagne besøg og systematisk udryddelse, hvis mågeplagen skal kommes til livs. Det er Jens Otto Hundsdahl og Jan Olesen (her på billedet) enige i. De er begge medlem af det nye mågekorps i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Systematisk mågebekæmpelse er vejen frem, mener koordinator. Bekæmpelsen i Nyholm-området har været den mest succesfulde i flere år, mener han.

Holstebro: Flere borgere i Holstebro har henover sommeren klaget over den mågeplage, der klatter, skriger og larmer på byens hustage. Mågerne er langt fra bekæmpet i Holstebro.

Men ved Nyholm-området omkring Bilka har det nye mågekorps, der blev oprettet tidligere i år og får penge fra lodsejerne for mågeudryddelsen, haft stor succes med at rydde reder og æg. Det mener Jens Otto Hundsdahl, tovholder på mågekorpset og bekæmpelsen i Holstebro af den grå-hvide plage.

- Der er ikke kommet en eneste mågeunge på vingerne oppe fra det område, siger han om den indsats, der kørte indtil 15. august, hvor tilladelserne til reguleringen udløb.

Annonce

Koordinatoren fortæller, at mågekorpset i området henover sommeren har indsamlet 243 æg og ødelagt i alt 205 reder. Værst så det ud på det tag ovenpå BR, hvor han stod for indsamlingen:

- Jeg samlede selv 125 æg og ødelagde 65 reder. Bygningen har alle dage været den største, hvad angår mågerne og deres reder i området, siger han.

Det var i 2020 første gang, at lodsejerne i området gik sammen om en aftale, som betød, at mågekorpset blev kompenseret økonomisk for sin indsats. Samtidig er der kommet system i, hvor og hvor ofte indsamlingen skulle finde sted. Dén tilgang har gjort bekæmpelsen succesfuld, mener Jens Otto Hundsdahl.

- Det er det mest succesfulde år med bekæmpelse i de ti år, jeg har været med, fordi man har sat systematik i bekæmpelsen. Det betyder jo så ikke, at der ikke stadigvæk er borgere i byen, der har været plaget af måger, siger han og tilføjer:

- Men det kan jo så være fra steder, hvor bekæmpelsen ikke er sat i system, mener han.

Yderligere regulering

Jan Olesen, der ligeledes er med i det nye korps, har henover sommeren samlet 95 æg ind.

- Og min opgave - med at der ikke skulle udklækkes nogle æg på det tag, jeg havde ansvaret for - er lykkes, siger han.


Der er ikke kommet en eneste mågeunge på vingerne oppe fra det område.

Jens Otto Hundsahl, koordinator i mågekorpset i Holstebro


Han mener dog, at bekæmpelsen nu bør fortsætte.

- Nu har vi jo samlet æg henover sommeren. Men jeg synes, at bekæmpelsen skal fortsætte med beskydning, for får vi skudt 30 måger henover vinteren, ja så lægger de jo ikke æg næste sæson, siger han og opfordrer dermed lodsejerne til at søge om tilladelse til regulering i efteråret.

Den opfattelse deler Jens Otto Hundsdahl ikke.

- Jeg er af den opfattelse, at fordi man skyder 15-20 måger, så batter det ikke noget. Det, der batter, er, at de ikke får unger på tagene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce