Annonce
Lemvig

Der er kun ét problem med Carstens Tesla...

Claus Trabjerg er helt pjattet med sin nye Tesla. Det er problemfrit for ham at køre elbil - også i Vestjylland, hvor vi ellers ofte må køre langt. Foto: Thomas Maxe
Carsten Trabjerg har kørt elbil i 10 måneder, og han har ikke fortrudt et sekund. Det er ukompliceret, og køreglæden har fået et boost.
Annonce

LEMVIG: - Den holder lige dernede, siger Carsten Trabjerg og peger ud ad vinduet fra Arka IT i Lemvig, hvor han arbejder.

Jeg må kigge et par gange, inden jeg får øje på den – Carstens nye bil, som er en Tesla. En elbil.

- Den ligner jo en helt almindelig bil.

Ordene flyver ud af munden på mig og afslører, at jeg er en af dem, som er blevet overvældet over de senere års hurtige udvikling på markedet for elbiler.

Carsten Trabjerg smiler overbærende. Han får mange kommentarer fra folk, som beundrer bilen – men desværre også fra nogen, som føler trang til at fortælle ham, at de synes, at det er noget pjat med elbiler.

Eller bilentusiaster, som synes, at han har forrådt sig mod de gamle benzinslugere. Men han har altså ikke fortrudt sit valg et sekund.


Nu er mit forsikringsselskab efter mig, fordi jeg er ved at have nået grænsen på 30.000 kilometer om året.

Carsten Trabjerg, som har genfundet køreglæden


- Jeg har altid gerne villet have en elbil. Jeg har været glad for at køre Opel og troede, at jeg skulle have den elbil, som de var ved at udvikle, men så blev den skrottet til det europæiske marked. Ja, så blev det altså en Tesla, fortæller han.

Annonce

Minimal vedligeholdelse

- Jeg har altid selv gået og repareret og vedligeholdt mine biler, men jeg blev træt af det. Der er jo stort set ingen vedligehold på en elbil. Den har jo heller ingen gear, så den accelererer vildt hurtigt. Selv det hurtigste gearskift i en benzinbil giver et lille afbræk, men i Tesla går det bare fremad, forklarer han – og demonstrerer det på en kort køretur, hvor min formiddagskaffe på et splitsekund forsvinder helt ned i tæerne (eller sådan føles det i hvert fald, da Carsten træder speederen i bund, mens bilen lydløst springer fremad).

Er det ikke lidt upraktisk med sådan en batteri-drevet bil, når man bor i Vestjylland og skal passe et arbejde?

- Nej, overhovedet ikke! Jeg har kun 10 kilometer til arbejde, men jeg har prøvet nogle længere ture for at se, hvor meget jeg kan presse ud af bilen. Og det er virkelig ikke noget problem. Den står og lader om natten derhjemme ved en ladestander, som jeg har købt af Tesla. Ikke noget med abonnement eller noget, forklarer Carsten Trabjerg.

Annonce

Kører lidt for meget

Da vi kommer tilbage efter prøveturen, smækker han trumfkortet på bordet: Vi snupper den eneste ledige p-plads foran Kvickly i Lemvig – en af de pladser, som er reserveret kun til elbiler.

Faktisk er der kun ét problem med hans nye Tesla, afslører Carsten Trabjerg:

- Jeg har virkelig fået køreglæden tilbage, så jeg har kørt mange ture bare for sjov. Og nu er mit forsikringsselskab efter mig, fordi jeg er ved at have nået grænsen på 30.000 kilometer om året, siger han og griner.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce