Annonce
Lemvig

Flere hundrede mæskede sig i smagsprøver til krabbefestival

Der var fyldt godt op i teltene, hvor gæsterne kunne få smagsprøver og gøre en god handel på førstedagen af Krabbefestivalen i Lemvig. Foto: Jesper Lundsgaard
Flere hundrede var dukket op på havnen, da årets Krabbefestival blev skudt i gang fredag middag
Annonce

Lemvig: Der var fyldt godt op ved bordene i frokostteltet på Lemvig Havn fredag middag.

Arrangørerne af årets Krabbefestival havde solgt omkring 120 tallerkner med frokostmenuen, der bestod af krabbekød, krabbe, rejer og tang, serveret på en bund med rugbrød og salat.

Snakken gik ved bordene, og frokosten, der indledte årets krabbefestival, havde trukket både lokale og udenlandske gæster til.

Blandt de udenlandske gæster var Michaela og Andreas Butt fra Hassel an der Weser, der ligger mellem Bremen og Hannover i Tyskland. De rundede tre ugers ferie i Lemvig af med at nyde en frokosttallerken.

- Der er så mange smagsprøver her, som vi skal prøve. Så vi nøjes med at dele en tallerken i første omgang. Så kan vi altid købe en mere senere, griner Andreas Butt.

Parret var også til krabbefestival sidste år, og de kan godt lide konceptet.

- Vi kender ikke til den slags i Tyskland, så det er spændende at være med til. Det er et anderledes og hyggeligt arrangement, siger Michaela Butt.

Uden for et af teltene på Lemvig Havn sidder parret Bodil og Bjarke Krog fra Nykøbing Mors. De er på søskendetur til Lemvig, og fandt spontant vej til havnen og Krabbefestivalen.

- Vi var ikke klar over, at der var festival i byen, men der er lidt af det hele, og det er godt med de mange smagsprøver, man kan få her. Og så kender vi lidt til den type arrangement, for vi har også skaldyrsfestivalen i Nykøbing, og det minder om dette, siger parret, og tilføjer, at de godt kunne være fristet at vende tilbage en anden gang til krabbefestivalen.

Parret kunne lige som nogle hundrede andre gæster gå rundt på Havnen i Lemvig, hvor der i et andet af de store festtelte var mulighed for at gøre et godt køb af øl, honning eller pandekager eller høre mere om blandt andet den kommende geopark, som man arbejder på at oprette i det nordvestlige Jylland.

Tilbage i teltet, hvor der bliver serveret krabbefrokost, noterer Andreas Butt sig, at årets arrangement er anderledes end sidste år.

- Det er blevet et større arrangement i år. Sidste år var der et marinefartøj i havnen, men det er der ikke i år. Til gengæld er det godt, der hele tiden kommer nogle nye ting til festivalen. Blandt andet er det godt, at der er et telt, hvor man kan købe lokalt håndværk. Og så er danskerne generelt rare at være sammen med, siger han.

Krabbefestivalen fortsætter lørdag, hvor havnen og centrum også står i krabbens tegn.

Tyske Michaela og Andreas Butt nyder at besøge Krabbefestivalen, som de også var til sidste år. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce