x
Annonce
Erhverv

Der er meget stille i gågaden

Tøjeksperterne har lukket, og på den anden side af gågaden har Frost Optik også lukket. Der er blevet stille i Lemvigs gågader. Foto: Allan Damgaard
Flere butikker i Lemvigs gågader har valgt at lukke, og andre overvejer at gøre det som resultat af coronakrisen. Lemvig Handel tilbyder gratis udbringning af varer.

Lemvig: Det er en mærkelig oplevelse at gå igennem Lemvigs to gågader i disse dage.

Der er stille. Meget stille. Der er lukkede butikker og butikker med begrænset åbningstid. Alt sammen som følge af den aktuelle coronakrise.

Tøjeksperten har lukket og henviser til deres webshop.

Hos Engens Ure-Guld-Sølv er der også lukket og slukket denne torsdag eftermiddag, hvor avisens udsendte går gennem gaderne. Men der er ikke helt lukket hos Engens. Et skilt i vinduet forkynder, at der er åbent to timer - kl. 10-12 - sådan cirka hver anden dag i den kommende tid. Teksten slutter med ordene: "Tiderne kan blive ændret - husk at passe på hinanden".

Hos Frost Optik er døren også låst. Ligeledes her er der information at hente via et skilt i døren: "Vi passer på hinanden og holder lukket". Og så er der et telefonnummer, man kan ringe på i nødstilfælde.

Profil Optik er på vej med et lignende tiltag. Her oplyser et skilt i vinduet, at "vi er her lidt endnu, men døren er låst. Bank på, hvis du har brug for hjælp". Her er der også et telefonnummer, man kan ringe på.

Annonce

Det er en vildt mærkelig situation i øjeblikket. Der er virkelig stille. Jeg overvejer, om jeg helt skal lukke.

Kirsten Hauskov, indehaver af Olga i Lemvig

Har ingen webshop

Hos tøjbutikken Olga overvejer indehaver Kirsten Hauskov i øjeblikket, hvordan hun skal gribe situationen an.

- Det er en vildt mærkelig situation i øjeblikket. Der er virkelig stille. Jeg overvejer, om jeg helt skal lukke. Jeg har sendt mine to medarbejdere hjem og passer selv butikken. Der har egentlig været en del at lave, selv om jeg næsten ingen kunder har. Jeg har blandt andet lagt flere af mine varer op på Facebook og Instagram, så folk kan se, hvad jeg har fået hjem af nye ting. Jeg har ingen webshop, så derfor forsøger jeg at reklamere med mine varer på de sociale medier, siger Kirsten Hauskov.

Der hænger masser af nye varer på bøjlerne i det relativt store butikslokale ved Lemvig Kirke.

- Marts og april plejer at være nogle af de meget travle måneder, hvor kunderne køber tøj til konfirmation og forårets andre fester, siger Kirsten Hauskov.

Hun har ikke fyret sine to medarbejdere. De er "blot" sendt hjem. Hun er endnu ikke klar over, i hvilken udstrækning hun kan gøre brug af de forskellige hjælpepakker, som regeringen er kommet med.

Gratis vareudbringning

For at hjælpe i den kritiske situation har Lemvig Handel valgt at tilbyde gratis udbringning af de varer, der er købt i Lemvig Handels medlemsbutikker - det gælder dog ikke køle- og dagligvarer.

- Vi kører ud én gang om dagen i hele Lemvig Kommune, og tilbuddet træder i kraft i dag fredag den 20. marts. Det kan forhåbentlig hjælpe lidt her i den kritiske situation, hvor butikkerne virkelig mister omsætning, siger formanden for Lemvig Handel, Palle Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce