Annonce
Leder

Der ligger en vigtig signalværdi i, hvem Venstre-medlemmerne vælger som deres næstformand

Når ikke en gang Ellen Trane Nørbys gamle fødeegn og hjemmebane i Lemvig på nuværende tidspunkt vil melde ud, hvem man støtter, så er der mange interne forhandlinger og aftaler, der skal klares frem til 21. september.
Annonce

Det er jo selvfølgelig Venstre-medlemmerne, der nu skal bestemme, hvem de vil have som formand og næstformand, så vi kan som objektive iagttagere jo ikke blande os i, hvem de vælger. Men vi følger det alligevel tæt, fordi det er vigtige valg for dansk politik. Hvordan vil Venstres profil være fremover? Som det største oppositions-parti er det meget afgørende, også om man med den nye besætning formår at lave et samlet borgerligt alternativ til den siddende regering.

Og man må sige, der er god tid til at komme i stilling, da man må forvente, der går en rum tid - måske næsten de fire år, inden vi skal til stemmeurnerne igen.

Formandsposten er jo afgjort, men der er stor spænding om posten som næstformand, efter Ellen Trane Nørby har meldt sig på banen - sandsynligvis efter hun har stukket fingeren godt og grundigt i jorden og fundet ud af, der måske er et flertal i Venstres bagland, der foretrækker hende frem for den mere kontroversielle Inger Støjberg. Og hvorfor er det så vigtigt med denne post som næstformand? Det er jo formanden, der tegner partiet, og som er frontfiguren i det politiske billede.

Det er vigtigt, fordi der er en stor signalværdi i, hvem der er næstformand. Vil man have Inger Støjberg for at neutralisere de mange stemmer, som kunne tænkes at forsvinde igen til Dansk Folkeparti, hvis Venstre slækker på den skarpe tone i udlændinge-politikken? Eller vil man have Ellen Trane Nørby, som vil være et tegn på, at nu vil man have ro på bagsmækken og samlet fronterne i partiet? Det er svært at forudsige udfaldet. Når ikke en gang Ellen Trane Nørbys gamle fødeegn og hjemmebane i Lemvig på nuværende tidspunkt vil melde ud, hvem man støtter, så er der mange interne forhandlinger og aftaler, der skal klares frem til 21. september.

Kandidaterne skal på turné rundt i landet før valget. Det bliver trængsel på de møder. Venstres interne kamp har sat sig fuldstændigt på det politiske fokus i Danmark. Nu er det snart kun, hvis Lars Løkke Rasmussen melder ud, han starter et nyt parti, at overskrifterne vil ændre sig.

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Lemvig

Ingen gylletanke tæt på Rom

Annonce