Annonce
Sport

Der skal mere end en skrivebordssag til at ryste Lemvig: Går ind til afgørelsen med de bedste kort på hånden

Rasmus Porup fejrede 300-kamps jubilæum med to kasser og to point. Arkivfoto: Morten Stricker
Det blev tæt, da Lemvig-Thyborøn tog mod Fredericia, men hjemmeholdet trak det længste strå og har nu de bedste kort på hånden i spillet om overlevelse.

Lemvig: Det er en af sportens største og mest brugte klichéer, at man ”rykker sammen i bussen og arbejder hårdt”, når det brænder på, og tingene ikke går ens vej.

Men fredag aften var der noget, der tydede på, den godt brugte kliché rent faktisk passede ind. For Lemvig-Thyborøn lignede et hold, der virkelig er rykket sammen. Hver eneste redning, scoring og gode aktion blev fejret med jubelbrøl fra sidelinjen, der for en stund gjorde, at man glemte alt om de manglende tilskuere.

- Det er faktisk noget, vi har snakket om, det med at juble. For når Ronnie for eksempel har en redning i målet, bliver han bedre af, at hele bænken står og jubler, og det samme når vi scorer i angrebet, siger Rasmus Porup.

Og der var nok at juble over. Fredericia blev sendt hjem med et nederlag på 29-25, og dermed har Lemvig-Thyborøn Håndbold sendt sig selv i pole position i ræset om at undgå den direkte nedrykning.

- Det betyder rigtig meget, at vi ikke skal være afhængige af andre resultater nu. Det gør jo, at vi kan tænke 100 procent på os selv, men som jeg også har sagt til drengene, så er der altså stadig ikke noget, der er afgjort, siger træner Anders Thomsen.

Lemvig kan stadig ende med at stå med sorteper, hvis de selv taber den sidste kamp til Kolding, og TMS Ringsted samtidig vinder over Ribe-Esbjerg.

Annonce

Bedre på alle parametre

Hjemmeholdet skulle lige i gang i fredagens kamp. Men da de så kom det, så hjemmeholdet sig ikke tilbage. De skulle ellers ikke kigge ret langt for at finde gæsterne fra Fredericia, der som en terrier bed sig fast og undlod at slippe.

Kampen i tal

Lemvig-Thyborøn Håndbold - Fredericia HK 29-25 (15-12)

HTH Herrreligaen, 25. runde

Stillinger undervejs: 3-4, 6-5, 9-8, 10-9, 12-11, 15-12, 15-14, 19-17, 24-02, 25-22, 26-23, 29-25.

Mål, LTH: Jonas Langerhuus 6, Mark Nikolajsen 5, Pelle Schilling 3, Jesper Kokholm 3, Mads Thymann 3, Niels Lindholt 2, Søren Nørgaard 2, Rasmus Porup 2, Christian Holm 1, Thomas Damgaard 1, Jacob Østergaard 1.

Topscorer, FHK: Anders Martinusen 5.

Udvisninger: LTH 5, FHK 2.

Diskvalifikation: Jacob Østergaard, LTH (3x to minutter).

Selv da Lemvig havde bragt sig foran med fem mål med godt ti minutter tilbage, var kampen ikke lukket. Her blev en måske lidt overtændt Jacob Østergaard uvenner med dommerparret, der startede med en enkelt to minutters udvisning, som de fordoblede, og da han havde en i forvejen, var det marchordre.

Så lugtede gæsternes ellers blod, men Ronnie Nicolaisen diskede op med et par store redninger, og til sidst kunne Mads Thymann tordne bolden op i krogen til slutstillingen, og så kunne sejrsjublen bryde ud.

- Jeg er glad for den måde, vi står sammen på. Vi møder et godt hold, men vi er bare bedre på alle parametre, og derfor synes jeg også, at det er helt fortjent, vi vinder, siger Anders Thomsen.

Annonce

300 kampe i rødt

Den lokale vinhandler havde haft lidt at se til op til fredagens kamp. Der skulle nemlig deles jubilæumsvin ud til fire spillere.

For særligt en af jubilarerne er det ved at være en ting, han er vant til. Rasmus Porup spillede nemlig sin kamp nummer 300 for Lemvig-Thyborøn.

Og han kunne ikke ønske sig en ret meget bedre måde at fejre det på.

- Det skulle da lige have været, hvis skrivebordssagen var endt anderledes, siger han med henvisning til de to point, som TMS Ringsted fik tildelt, efter Bjerringbro-Silkeborg blev taberdømt for brug af en ulovlig spiller.

- Det er klart, at det har sat sine spor hos os i den seneste tid, fordi vi føler os lidt snydt på en måde, men så er det jo bare superfedt at gå ind og spille sådan en kamp her og vise, hvad vi er lavet af, siger jubilaren.


Vi møder et godt hold, men vi er bare bedre på alle parametre, og derfor synes jeg også, at det er helt fortjent, vi vinder.

Anders Thomsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Sport

Smits-brødre jagter historisk EM-billet

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce