Annonce
Lemvig

Nu skal afgørende beslutninger om sundhedshuset tages: Vi skal leve op til det, der er stillet i udsigt

Masser af borgere har ladet sig inddrage i processen med at finde det rigtige indhold i sundhedshuset, blandt andet på borgermødet her på Lemvig Gymnasium, hvor formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud, Annette Roed (S) her i forgrunden, fik meget at tage med hjem. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det er nu, visionerne til det kommende sundhedshus og akuthus i Lemvig skal bakkes op med de penge, det koster at omsætte visionerne til handling

Lemvig: Det er nu, de afgørende beslutninger omkring sundhedshuset på det tidligere sygehus i Lemvig skal tages, og Lemvig Kommune lægger pres på regionen for nu også at få sat de penge af, der kan understøtte de flotte visioner, der har været omkring det, og som borgerne har været medinddraget til at finde frem til.

På det seneste udvalgsmøde i social- og sundhedsudvalget fik medlemmerne en orientering om status for sundhedshuset, og man godkendte den vision, som der er for det kombinerede sundhedshus og akuthus, der er planlagt at skulle fungere fra det kommende år. Samtidig sagde man også god for forslaget om navnet på det. I dag hedder bygningen Regionshospitalet Lemvig, og det er ikke dækkende for de funktioner, der skal være. I stedet skal det hedde Lemvig Sundhedshus, så navnet signalerer sundhed frem for sygdom. Det harmonerer også med, at det i folkemunde længe er blevet kaldt for sundhedshuset.

- Vi synes, visionerne er fine, og nu er det vigtige, at vi også lever op til det, der er stillet i udsigt. Mange borgere har involveret sig i at finde frem til, hvad sundhedshuset skal indeholde, og nu er det vigtigt, at samarbejdet mellem os som kommune og regionen fortsætter. Der skal ikke være noget "dem og os". Borgerne skal opleve det som en helhed, når man kommer ind gennem døren, siger formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

Udvalget har skrevet til regionen, for at der ikke skal være tvivl om signalerne, inden regionsrådet skal behandle sagen, og der skal lægges budget, så der også bliver sat penge af til at udfylde de flotte ord, der er sagt.

- Der er sat 11 millioner kroner af hos regionen til etablering af akuthuset, og det er vigtigt, at alle disse 11 millioner kroner så også bliver brugt til netop dette projekt. Og vi er naturligvis også interesseret på de bud, Hospitalsenheden Vest har på hvilke funktioner, der skal være i akuthuset, og som kan samarbejde med de kommunale tilbud, vi agter at have i sundhedshuset. Vi skulle gerne nå frem til, at regnestykket siger, at to plus to er fem, fordi vi bakker hinandens tiltag op, og at det samlede resultat bliver rigtig godt, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Annonce