Annonce
Debat

Der sker nok i Ferring - og jo, man kan købe en is

Ane Margrethe Bjerre foran den tomme grund, hvor man planlægger at bygge såkaldte poolhuse, altså meget store sommerhuse med swimmingpools. Arkivfoto: Benny Gade
Annonce

Debat: ”Der skal ske noget i Ferring”

Sådan udtaler byrådsmedlem Gitte Winther Jeppesen sig i forbindelse med punktet omhandlende byggeri af store sommerhuse - hotellignende ejendomme - midt i landsbyen Ferring, ifølge Lemvig Folkeblad, til byrådsmødet den 24. juni. Man bliver så træt!

Der er åbenbart nogen, som endnu ikke har opdaget, at der sker mindst ligeså meget og mere til her i Ferring, som i de fleste andre landsbyer i kommunen. Man bør kunne forvente, at i al fald byrådsmedlemmer er bedre orienteret. Gitte W. Jeppesen bekymrer sig også om, at man ikke kan købe en is i Ferring!

Det er en skam, at Gitte W. Jeppesen ikke har opdaget, at der er tre steder i Ferring, hvor man kan købe en is. Når der ikke er corona imellem os, kommer der hvert år 60.000 besøgende for at nyde den natur og det miljø, der er herude, og for at gå ture ved havet og besøge Bovbjerg Fyr og de to museer. Kultur til kanten og meget mere.

Da et flertal i byrådet for snart mange år siden, besluttede, at det gamle Bovbjerg Badehotel skulle rives ned, var det også fordi ”der skulle ske noget” i Ferring. Hvad kunne der ikke have været sket, hvis vi havde haft badehotellet?

Skal vi mon opfatte det som en ærlig bekymring for os, der bor her ude i denne udørk, som Ferring synes at være? Det skal vi nok ikke håbe på!


Vi har gjort en kæmpe indsats for at bevare det landsbymiljø, som vi har. Vi lavede lokalplaner i samarbejde med forvaltning og politikere for ti år siden for at sikre imod utilsigtede store byggerier i midtbyen. Nu er katten tilsyneladende rendt med den lokalplan, som vi brugte så meget tid på.

Marianne Lisbygd og Anne Margrethe Bjerre


Men hvorfor taler nogle byrådsmedlemmer deres borgere ned? Mennesker, som er valgt af borgerne, er også valgt til at forstå de bekymringer, som vi kan have. Valgt til at sørge for trivsel og udvikling i samarbejde med borgerne og ikke kun tilgodese den enkeltes ønsker. Vi har set det mange gange de sidste år.

Der bliver disponeret hen over hovedet på borgere, som for eksempel med udvidelse af svinefarm tæt på Lemvig, udvidelse af minkfarme og man kunne blive ved. Det er dårlig forvaltning af de planer og regler, som man som borger normalt skal kunne regne med.

Vi har gjort en kæmpe indsats for at bevare det landsbymiljø, som vi har. Vi lavede lokalplaner i samarbejde med forvaltning og politikere for ti år siden for at sikre imod utilsigtede store byggerier i midtbyen.

Nu er katten tilsyneladende rendt med den lokalplan, som vi brugte så meget tid på. Der må godt være et sted, hvor man kan bo og fremvise et autentisk landsbymiljø, men det kommer vi til at vinke farvel til. Det er skammeligt for fremtiden vil vise, at folk flytter på landet igen, hvis der altså er værd at bo.

De store huse bliver fravalgt i bymæssig bebyggelse i andre kommuner i landet, fordi man har dårlige erfaringer med støj. Man vil heller ikke mere bygge dem i almindelige sommerhusområder. Byg dem hjemme, der hvor I selv bor, kære byrådspolitikere.

Bovbjerg Camping er nærmeste nabo. Det er bekymrende, at man nu udsætter gæsterne her for gener fra de store sommerhuse og på den måde truer campingpladsens eksistens. Lokalplanens oprindelige intentioner var netop, at sikre en bebyggelse med enfamiliehuse på grunden Jueslgaardvej 11.

Det forekommer meget underligt, at byrådet ikke finder det væsentligt at værne om Bovbjerg Camping. De turister, som holder af at være på en campingplads, bruger lokalområdet og handler lokalt og holder af at opleve egnen. Tættere på naturen i campingvogn, telt eller autocampere. Det er et væsentlig gode, at den mulighed findes.

Da ingen af jer sikkert har sat jeres ben på Bovbjerg Camping, så kom ud og køb en is og oplev stedet, og I vil opdage, hvilken perle det er. Steffen Damsgaard udtaler, at vi er blevet hørt. Mere end de fleste, mener han. Samt at lokalplanen er rettet til efter vores ønsker. Det er muligt, at der er blevet lyttet, men hvad er der egentlig ændret, Steffen Damsgaard? Vil du være sød at fortælle os det?

Steffen Damsgaard udtaler også, at der vel sjældent er blevet gjort så meget for at høre de lokale. Det er direkte usandt. Hvordan kan man som udvalgsformand finde på at sige det? At der overhovedet var påtænkt byggeri, opdagede vi, fordi ejeren sammen med bygmester satte pæle af til byggeriet på grunden Juelsgaardvej.

Vi tog selv kontakt til Teknik og Miljø og bad om et møde med udvalget, hvilket vi også fik. Så kom coronaen, og det kunne ikke lade sig gøre at afholde et borgermøde. Man mente senere i forløbet ikke, at man kunne mødes på de berørte matrikler med deres dertil hørende naboer, fordi det ville være for risikabelt i forhold til coronasmitte. Det første, vi officielt hører, er da det sendes ud til nabohøring.

Det er rigtigt, at grunden Juelsgaardvej 11 ligger imellem campingpladsen og ferielejlighederne på Havtoften. Men der ligger altså også lige en privatbolig imellem, som får den nye nabo meget tæt på. Det er mere reelt at sige, at grunden med de påtænkte store sommerhuse ligger imellem Campingpladsen og et hus, som bebos hele året. Både ejerne af Bovbjerg Camping og vi er meget nervøse og kede af at få disse nye naboer. Vi bad om, at man rykkede byggefeltet væk fra det område, som i den gældende lokalplan er udlagt til grønt område.

Steffen Damsgaard påpeger, at Juelsgaard også blev lejet ud til fester. Det er meget muligt, at nogle af lejerne holdt fest, men da vi selv boede i stuehuset ved siden af, var det meget let at styre det forløb.

Når Steffen Damsgaard selv nævner fester, må det jo bero på en forventning, som Steffen Damsgaard har om, at de nye huse lejes ud til ”fester”, som han siger.

Vi kommer ikke udenom, at det er en dårlig plan i forhold til at ville støtte landsbymiljøet. Nej Steffen Damsgaard! Det er ikke noget nyt, at der sker noget på den grund, men det er så sandelig noget ganske andet, der kommer til at ske, og det er ikke rart at skulle være nabo til.

Og nej! Der er slet ikke blevet lyttet til, hvad vi bekymrer os om. Som nævnt ovenfor lavede I i 2006-09 en lokalplan sammen med den daværende forvaltning og det daværende udvalg. En lokalplan, som vi forventede kunne holde så nogenlunde. Spildt arbejde! Det er ikke rimeligt, at politikere taler ned til vælgerne/beboere, som det sker her.

Det er udelukkende bygherre, som sammen med byrådet har indflydelse på processen. Det er ikke første gang, men nærmere en selvfølge, at beboere i Lemvig Kommune ikke bliver taget alvorligt af det siddende byråd. Desværre!

Det kan man ikke laste bygherre for.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce