Annonce
Sport

Der var tilhængere, der blev ude i sommervarmen, men TTH nægtede at pakke feriekufferten i vildt opgør

Kay Smits og Sebastian Frandsen, som her omfavner hinanden efter kampen mod BSH, fik sagt farvel til Gråkjær Arena med rigtig stærke præstationer. Foto: Morten Stricker.Foto: Morten Stricker
TTH Holstebro tvang GOG ud i en tredje bronzekamp, da holdet vandt en målfest af en anden verden. Det lykkedes ikke at få udsolgt de 1190 billetter, men dem der mødte op skabte en festlig ramme om det, som direktøren kaldte 'årets kamp'.

Holstebro: Da TTH Holstebro spillede i Gudme i første bronzekamp, kom en gulklædt tilskuer med et tilråb mod TTH, da kampen var ved at være afgjort.

- Nu skal i bare tabe én mere TTH, så har i sommerferie, råbte vedkommende.

Der er naturligvis ikke noget, der hedder at lægge sig ned i professionel sport, men man kunne godt tænke, at det måske var en attraktiv tanke for nogle af TTH'erne efter en lang og skadesplaget sæson.

Annonce

Skulle man have siddet med den mistanke, så blev den dog gjort fuldstændig til skamme mandag aften. TTH var foran med 14-7 og 22-16, inden GOG åd sig tilbage i opgøret og var foran med to i  løbet af anden halvleg.

TTH Holstebro viste dog den enorme vilje til at ofre sig for hinanden, som de har haft hele sæsonen og hev sejren i land til sidst.

En nærmest forpustet Søren Hansen prøvede at finde hoved og hale i, hvad han lige havde gennemlevet.

- Det var vildt. Vores plan var, at spille lidt langsomt og ikke lukke så mange mål ind. Det gik ikke. GOG spillede bare mega hurtigt, og det fik vi matchet. Det var virkelig en sjov kamp, siger TTH-træneren.

Han fortalte, at det var en af de slags kampe, hvor man mest af alt rystede posen inden fremfor under kampen. Hansens skaktræk var at starte ud i syv-mod-seks, og det gav gevinst.

- Tanken var, at vi ville prøve at komme med noget nyt. Drengene greb idéen, da vi fremlagde det og de løste det virkelig godt, fortæller Søren Hansen, som er stolt over, at holdet ikke knækkede, da GOG bragte sig foran i 2. halvleg og virkelig gjorde TTH Holstebro 'knækbar'.

Hollandsk helte-farvel

En af dem, som især løste sine opgaver rigtig godt var Kay Smits. Han spillede sin sidste kamp i Gråkjær Arena i denne omgang, inden turen går til tyske Magdeburg. Han kvitterede med ni mål på ti forsøg og en kåring som årets TTH-spiller.


Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med folk her i klubben, og jeg kommer helt sikkert til at savne dem.

Kay Smits, TTH Holstebro.


- Jeg har faktisk tænkt rigtigt meget over det, de seneste par dage, at det var min sidste kamp her på hjemmebane. Jeg har været rigtig glad for at være her, og jeg håber, at jeg kan komme tilbage en dag, også selvom det er for et andet hold, siger Kay Smits.

Efter opgøret havde TTH Holstebro, udover en hyldest på banen, fået lavet en video som blev vist på storskærmen, hvor John Mikkelsen, Søren Hansen, Inger Smits og hans mor sagde tillykke.

- Det var virkeligt dejligt at se og sødt af dem. Det var en dejlig overraskelse, og det betyder rigtig meget. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med folk her i klubben, og jeg kommer helt sikkert til at savne dem, siger Kay Smits.

Kampen i tal

TTH Holstebro – GOG 39–38 (19–15)

Bronzekamp, 2. opgør

Stillinger undervejs: 5–3, 9–4, 13–7, 15–10, 19–15, 24–21, 26–26, 29–30, 33–32, 36–36, 39–38.

Mål, TTH: Kay Smits 9, Aaron Mensing 8, Jesper Munk 6, Odinn Rikhardsson 6, Jonas Porup 3, Magnus Bramming 3, Allan Damgaard 2, Matihas Porsholdt 1, Jorn Smits 1.

Topscorere, GOG: Emil Jakobsen 10, Simon Pytlick 10.

Udvisninger: TTH 3, GOG 1.

Tilskuere: 1095 i Gråkjær Arena.

Derudover sagde også Sebastian Frandsen farvel med en glimrende kamp, ligesom der blev taget afsked med en velspillende Odinn Rikhardsson samt Nicklas Graugaard, Jorn Smits, Rickard Frisk og Johan Kofoed.

Annonce

Ledige pladser

De tilskuere, som var mødt op i Gråkjær Arena gav både Smits og resten af TTH-holdet en værdig afsked, men der var faktisk plads til endnu flere.

Der var plads til 1190 tilskuere på grund af corona-restriktionerne, men TTH Holstebro kunne ikke melde udsolgt til kampen. Der var 95 ledige pladser på trods af, at TTH normalvis har et tilskuersnit på cirka 2000.

- Jeg er ikke skuffet, men jeg havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne samle 1190 hver gang (som holdet havde mod BSH i semifinalen, red), siger John Mikkelsen og fortsætter:

- To nederlag kan have lidt at sige, det samme kan vejret. Vi har set flere kulturinstitutioner, som ikke har haft udsolgt, så der er nok lidt usikkerhed med coronapas og praktikken i det hele.

Derfor var han også 'virkelig lykkelig over', at de tilskuere som var mødt op, gav følelsen af, at der var 2500 tilskuere i hallen, og at der blev leveret 'håndboldpropaganda på et højt niveau'.

- Vi skal helt klart lige have tingene løbet i gang igen, og det kommer til at tage noget tid at få opbygget det momentum det kræver for at få alle i hallen igen, siger John Mikkelsen.

Annonce

Jagten på metal

Der er et godt stykke tid, til det hele skal afgøres i Gudme. Det er først den 16. juni.

Spørger man cheftræner Søren Hansen, giver det mulighed for at sætte endnu flere tusch-streger på taktikbrættet.

- Det bliver urytmisk og en helt ny kamp. Vi skal se, om vi kan få folk mere end 80 procent klar på visse poster. Det bliver et taktisk spil, jeg kan godt lide Krickau som træner, og vi kommer til at udfordre hinanden der, så jeg og vi skal en tur i tænkeboks, siger Søren Hansen.

For Kay Smits vil det betyde alverden, at tage fra TTH Holstebro med en bronzemedalje.

- Det vil betyde rigtig meget. Det var svært mentalt, efter vi tabte mod BSH, at komme i gang igen. Det kunne jeg også mærke i første bronzekamp, men nu vil jeg for alvor gerne afslutte godt efter en god sæson, hvor vi har gjort det godt med mange skader, siger Kay Smits.

Det er onsdag den 16. juni klokken 18.30 at tredje og afgørende bronzekamp bliver spillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vikingerne mødte gamle finske kendinger

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Annonce