Struer

Deres kunst har været på Roskilde Festival - nu kommer de til Struer Tracks

Christian Skovbjerg Jensen er leder af Inter Arts Center i Malmø og nu også kurator for Struer Tracks 2019. Pressefoto

Struer Tracks har offentliggjort navnene på de første kunstnere og festivalens kurator.

Struer: Der bliver sat lyd på bybilledet i Struer for anden gang, når Struer Tracks vender tilbage mellem den 22. august og 7. september.

Der vil blandt andet blive sat nye standarder for lydkunst i det offentlige rum spredt ud over byen, og det skal Christian Skovbjerg Jensen, der er dette års kurator, være med til at sørge for.

Christian Skovbjerg Jensen er leder af Inter Arts Center i Malmø og har tidligere stået bag flere kunstprojekter i det offentlige rum og været kunstnerisk leder på TUMULT, en international kunstfestival, der blandt andet foregik på Lolland, Falster og Møn.

- Struer Tracks er en festival med ambitioner og store muligheder for at etablere sig som en markant international festival for lydkunst, især i kraft af sin kommunale opbakning og forankring, som gør en stor forskel, siger Christian Skovbjerg Jensen ifølge en pressemeddelelse.

I samme ombæring løfter Struer Tracks sløret for de første fire kunstnere, der skal være med til at indhylle Struer i lydkunst i denne omgang. De er Maia Urstad, Elsebeth Jørgensen, Christian Skjødt og duoen Sandra Boss og Jonas Olesen.

Struer Tracks er en festival med ambitioner og store muligheder.

Christian Skovbjerg Jensen, kurator for Struer Tracks

En tænksom fætter

Maia Urstad beskæftiger sig ifølge pressemeddelelsen med kunst i spændingsfeltet mellem lydkunst og billedkunst, mens Christian Skjødt "taler direkte til kroppen med lyden som hovedingrediens".

Elsebeth Jørgensen er født i Ringkøbing, men bor nu i København, hvor hun arbejder med montager, der sammensættes af visuelle, tekstlige og auditive registreringer.

Duoen Sandra Boss og Jonas Olesen laver lydkunstværker, der blandt andet har været fremført på Roskilde Festival. En "tænksom fætter til dansemusikken på festivalerne" bliver det beskrevet som.

Alle kunstnerne har allerede besøgt Struer og arbejder nu på at skabe værker, der skal fylde byens rum med lyd, med udgangspunkt i kurator Christian Skovbjerg Jensens spørgsmål: Hvad har vi brug for at lytte til?

Struer Tracks finder sted rundt om i byen fra 22. august til 7. september.

0/0

Tophistorier

Annonce
Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Tophistorier

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Holstebro For abonnenter

Fem ting der kan ødelægge høsten

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce