Annonce
Holstebro

Derfor kan prisen på fjernvarme holdes nede de fleste steder: - Jeg håber, de store holder sig væk fra flis

Du kan se frem til mindre prisstigninger på din varme - men formentlig mindre end meget andet. Foto: Johan Gadegaard
Alt stiger i pris lige nu. Og for mange er prisen for at varme boligen op også steget. De fleste fjernvarmeværker hæver dog ikke prisen, som det ser ud nu.

Holstebro: I Ulfborg hæves prisen på fjernvarme med 25 procent, men hvordan kommer det til at gå ved andre fjernvarmeværker?

Dagbladet har ringet rundt til kommunens fjernvarmeværker for at høre, om folk kan forvente, at deres pris stiger, når det er begyndt andre steder.

Hos Vestforsyning Varme, som er den klart største leverandør af fjernvarme i kommunen, er der ikke forventninger om, at der skal skrues på prisen.

Annonce

- Vi har en stabil pris. Den steg 2,5 procent til i år, men det er jo blevet kommunikeret ud for lang tid siden, siger Henrik Bøgh Nielsen, energichef hos Vestforsyning Varme.

Hos virksomheden, der er kommunalt ejet, bliver der primært fyret med affald og træflis – og selvom træflis også kan blive dyrere, så påvirker det for nu ikke prisen. Der er nemlig en kontrakt om det allerede.

- Jeg tror, det er lidt en tilfældighed, hvor det kan stige, hvis man eksempelvis skal indgå ny kontrakt, eller hvis der er fjernvarmeværker, der bruger gas, som er steget meget i pris. Men vi har et stabilt anlæg, så jeg tror ikke, at vi kommer til at hæve prisen, siger Henrik Bøgh Nielsen og fortsætter:

- Vi bruger kun gas til spids- og reservelast, hvis der bruges meget varme, eller der sker noget uforudset. Men i så fald er det ikke særlig meget, så selvom det er dyrt, hæver vi ikke prisen. Men det kan jo ske ting, der gør, at det kan blive nødvendigt, men jeg forventer det ikke.

Minimale prisstigninger hos de mindre

Ved flere af de andre fjernvarmeværker i byen ser de heller, at borgerne behøver at frygte, at der kommer stigninger i det leje, som man ser i Ulfborg.

- Vi har snakket om, at priserne bliver nødt til at stige – men det er meget lidt. Det blev besluttet på sidste møde, men det kommer så efter prisfald i to år, siger Knud Bakke, formand for Vemb Varmeværk og fortsætter:

- Vi har ikke andet end flis, men vores anlæg er relativt nyt og effektivt, så vi udnytter varmen godt. Vi har sat nogle planer om varmepumpe lidt i bero, da der er usikkerhed med priserne. Jeg håber dog på, at de helt store varmeværker holder sig væk fra flis, så det ikke sætter efterspørgslen op og dermed presser os andre på prisen.

Samme oplevelse er der hos Thorsminde Varmeværk, som stadig har halvandet år tilbage af den aftale, som der er på flis.

- Vi har vendt hver en femører, og vi har kun én deltidsansat, så udgifterne hos os er begrænsede. Vi kunne dog godt bruge, at der var 100 flere med på fjernvarmen, da vi betaler det samme i eksempelvis forsikring stadigvæk, siger formand, Erik Kristensen.

Ejsing Varmeværk oplyser desuden, at det heller ikke forventer at sætte prisen markant op, men at det ellers har haft de samme priser igennem de seneste to-tre år.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Fjern det pudebump: Kate og Pouls hus slår revner - og de lever med larm og rystelser

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lemvig-købmand er klar med udvidelse: Mange har sagt tillykke

Leder For abonnenter

Det er helt vildt, så mange der har problemer med spil - et forbud mod spilreklamer virker mere og mere som en fornuftig løsning

Lemvig

W for Vrist - har skiltemand haft lidt for travlt?

Lemvig

Selv om det er en alvorlig sag bliver det også underholdende

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sport

Lynet fra Lemvig slår til igen: Smadrer 39 år gammel dansk rekord

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Annonce