Annonce
Lemvig

Derfor kom forslaget i Nørre Nissum

Direktør for social og sundhed, Pia Ulv Helleland, gav tilhørerne baggrunden for det forslag, som har vakt vrede i øst-området. Foto: Morten Stricker
Direktør forklarede, at det er en dynamisk proces at lave et budget, så derfor dukker der nye forslag op hele tiden

Nørre Nissum: Borgermødet i Nørre Nissum blev indledt af Lemvig Kommunes direktør for social og sundhed Pia Ulv Helleland. Hun forklarede, hvordan forslaget om, at ni almindelige plejehjemspladser i Nørre Nissum skulle blive til specialpladser, var kommet til verden.

Baggrunden er, at det har været en dynamisk proces med flere nye forslag i løbet af de mange måneder, det har taget at nå frem til det budget, der skal vedtages.

Udgangspunktet var, at der er en afdeling på plejehjemmet i Harboøre, som er til for eksempel borgere, der er ramt af følgerne af et misbrug.

- Men det er en afdeling, der ikke er fyldt op, så derfor kom forslaget om at lukke den. Vi ville så stå med ni tommer pladser, og det er ikke godt økonomisk set. Derfor kom tankerne om, hvad de kunne bruges til, forklarede Pia Ulv Helleland.

Hun kunne berette om flere møder blandt embedsfolk og politikere, og der kom forslag, der var med i den høring, der skal være.

- Vi har en stor udgift til placering af borgere under handicap & psykiatri, som er i andre kommuner. Dem vil vi gerne have hjem, da det er dyrt, og vi vil gerne selv have dette tilbud. Derfor kom vi på et tidspunkt frem til forslaget om, at vi kunne placere dem i Nørre Nissum, hvor vi i forvejen har en afdeling for senhjerneskadede. Vi kunne så fylde plejehjemmet i Harbore op med de ni pladser fra Nørre Nissum med de fordele, det har rent økonomisk og fagligt. Alt i alt var det et godt forslag set ud fra faglige og økonomiske grunde.

Pia Ulv Helleland påpegede, at man tidligere har gode erfaringer med specialafdelinger. De lokale plejehjem i Ramme og Klinkby er omdannet til rehabilitering og demens, og der er et Tryghedshotel i Lemvig. En specialafdeling i Nørre Nissum ville matche det fint.

Direktøren slog fast, at hvis forslaget skulle blive vedtaget, vil ingen blive tvangsflyttet fra Nørre Nissum, og alle de tilbud, der er i dag, vil blive opretholdt, så længe der er almindelige plejehjemsbeboere i Nørre Nissum.

- Og den målgruppe, der tænkes på til den nye specialafdeling, er psykisk sårbare og alkohol-demente. Det er ikke aktive misbrugere, slog hun fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce