Annonce
Sydjylland

Det altid åbne værksted

Nyt udstyr afprøves hos HTL Service. Bilen køres over en rampe, som aflæser dækmønstrene, og...
HTL Service har succes med lange åbningstider, godt udstyr og en inkluderende personalepolitik.

AABENRAA: Pladshunden Sally, en imødekommende labradoodle, der i bogstaveligste forstand kender sin plads, luftes dagligt af en handicappet mand. Han kender også sin plads.

Og det gør Lars Hansen om nogen. Han er sammen med sin kone Tanja, der står for det administrative, indehaver af HLT Service, et ekspanderende bilværksted tæt på havnen i Aabenraa, der er åbent på flere måder.

– Vi har haft firmaet i 10 år, og vi har altid lagt vægt på, at vi er til for kunderne. Derfor har vi åben fra seks til seks seks dage om ugen, altså også om lørdagen. Og der er kunder nok til det, siger Lars Hansen, der modsat mange andre i branchen ikke skriger efter arbejdskraft.

– Vi kunne da godt bruge nogle højt uddannede teknikere, men vi har altid en masse lærlinge, og dem sørger vi for at ansætte bagefter. Vi sender dem på teknisk skole i Viborg. De har godt af at komme væk hjemmefra, og så ansætter vi dem efter de fire år, uddannelsen tager. Vi har et godt samarbejde med Jobcentret og tager både voksenlærlinge og folk, der har haft det lidt svært ved at klare sig på arbejdsmarkedet og skal til arbejdsprøvning eller omskoles, ind. Vi har et godt eksempel med en, der var på kontanthjælp og havde haft det lidt svært. Han kom i lære hos os, fik topkarakter i sin svendeprøve og blev efterfølgende selvstændig, forklarer han.

To udmærkelser

Åbenheden og den inkluderende personalepolitik har også sine priser: HLT Service modtog i 2018 CSR-mærket af Aabenraa Kommune for social ansvarlighed og er i år af samme årsag kåret som Årets Virksomhed i kommunen af Aabenraa Erhvervsforening.

Altid fleksible

- Jeg tror, at vores succes som værksted hænger sammen med, at vi altid er meget fleksible. Vi har 30 lånebiler, lang åbningstid, og så har vi altid det nyeste udstyr. I øjeblikket er vi og et værksted i Haderslev de eneste i Danmark, der prøvekører et nyt system, hvor man læser dataene på en bils dækmønstre, når den kører over en rampe, så man kan se, om dækkene er i balance. I det hele taget bruger vi rigtig meget digitalt udstyr, og så gør vi rigtig meget ud af efteruddannelse, påpeger Lars Hansen, der selv er uddannet som lastbilmekaniker.

I dag skruer han ikke længere på bilerne, men søger for den daglige drift i HTL Service, der servicerer alle bilmærker, busser og trailere og er en del af Bosch Car Service og Iveco erhvervsbiler, som man også sælger. Værkstedet har vundet flere licitationer og servicerer blandt andre Post Danmark Leasing og både kommunale og statslige institutioner.

– Arbejdet er fordelt nogenlunde ligeligt mellem private biler og erhvervsbiler. Vi har også skadeservice, og den udgør 20 procent af vores arbejde. Vi har udvidet løbende gennem årene og er i gang med at opføre en ny administrationsbygning med kundemodtagelse, der skal stå færdig til sommer. Og sidst på året er vi klar med en lagerhal på 1000 kvadratmeter med ny kantine og mandskabsfaciliteter til vores 48 ansatte, slutter Lars Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Klagenævn gav kommunen medhold

Mest læste

Danmark

Støjberg vinder kampvalg og er ny næstformand i Venstre

Annonce