Annonce
Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Christian Kronow har været på researchtur i Thyborøn for at hente inspiration til sin krimidebut. Foto: Dennis Lehmann
Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer", der udkommer 12. oktober. Den foregår i Thyborøn, hvor journalisten Johan får sin sag for, da han involverer sig med byens kvotekonger og forsøger at vælte en statsminister. Forfatteren har hentet inspiration i virkelige hændelser.

Thyborøn: Det hører til sjældenhederne, at der bliver udgivet en bog, hvor handlingen foregår i en by i Lemvig Kommune.

Men det er tilfældet, når Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer", der udkommer 12. oktober. Her finder de dramatiske begivenheder nemlig sted i Thyborøn.

Christian Kronow bor i Kalundborg og underviser i dansk og mediefag på Høng Gymnasium og HF. Han har tidligere skrevet to ungdomsromaner i en trilogi - den sidste mangler endnu - og nu har kastet sig over krimigenren.

Annonce

- Det er interessant, at Lars Løkke Rasmussen som statsminister besøgte Thyborøn og samlede penge ind til LøkkeFonden, og at man samtidig har en lovgivning, der samler fiskekvoterne på få skibe, der bliver handlet til svimlende beløb. Det er her, jeg har hentet min inspiration til bogen, men alle personer i bogen er selvfølgelig opdigtede personer, siger Christian Kronow.

Han betegner sin bog som en politisk krimi. Den handler om radio-journalisten Johan, der tager til Thyborøn for at dække en fiskeauktion, der afvikles til ære for statsministerens velgørende projekt.

Der dukker et lig op blandt fiskekasserne, og så tager begivenhederne for alvor fart. Johan må sande, at man får skrammer, når man stikker næsen for langt frem. Særligt når man involverer sig med Thyborøns skyggekonger og prøver at vælte en statsminister, som der står i beskrivelsen af bogen.

Researchtur i Thyborøn

Samtidig er der problemer i Johans privatliv, hvor han må kæmpe for at beholde sine to børn.

Christian Kronow har været på researchtur til Thyborøn, og han har desuden sat sig grundigt ind i lovgivningen om fiskeriet.

- Den nye lovgivning giver en grad af røver-kapitalistiske tilstande i fiskeriet, hvor få fiskere får rigtig meget, siger Christian Kronow.

Christian Kronows "Brændoffer" udkommer 12. oktober, men allerede i weekenden 9.-10. oktober kan den købes på Krimimessen i Horsens, hvor Christian Kronow også er til stede for at signere sin nye bog. Pressebillede

Han er sikker på, at Thyborøns indbyggere sagtens kan genkende de steder, der er beskrevet i bogen.

- Jeg har været rundt mange steder i Thyborøn. Handlingen kunne også have foregået i Skagen eller andre fiskeribyer, men det er mere interessant at lade den foregå i Thyborøn, der ikke er så kendt et sted. Thyborøn og hele det nordvestlige område i Jylland er i det hele taget et under-kommunikeret sted. Her er en smuk natur, men jeg er ikke sikker på, at så mange danskere er klar over det, siger Christian Kronow.

Annonce

Vestjyske rødder

Han har selv vestjyske rødder. Hans farfar er fra Vemb, og hans oldefar havde en gård i Fjaltring-Ferring-området - en gård, der i dag ligger på havets bund.

- Som barn kom jeg meget ved Vesterhavet - det er et fantastisk sted, siger Christian Kronow.

Han skrev blandt andet på "Brændoffer", mens han havde barsel med sit andet barn, Luna. I dag er Luna to år, mens storesøster Hannah er fem år.

"Brændoffer"

Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer".

Den udkommer 12. oktober på forlaget Superlux. Den kan allerede købes - eventuelt i en signeret udgave - på krimimessen i Horsens i weekenden 9.-10. oktober. Den er på 248 sider.

Handlingen i den politiske krimi foregår i Thyborøn, hvor radiojournalisten Johan får sin sag for, da han skal dække en fiskeauktion til ære for statsministerens velgørende projekt.

34-årige Christian Kronow bor med sin familie i Kalundborg. Den tæller døtrene Hannah (5 år) og Luna (2), og inden længe udvides familien med et tredje barn. Christian Kronow underviser i dansk og mediefag på Høng Gymnasium og HF.

- Det er en lang proces at skrive en bog. Jeg har haft en utrolig god sparring med min redaktør på forlaget Superlux, Rikki Jørgensen, siger Christian Kronow.

I øvrigt skriver han i øjeblikket på krimi nummer to. Her foregår handlingen på Sjælland, men der er en vestjyde blandt bogens personer.

- Vi venter vores tredje barn lige om lidt, og jeg forventer også at skulle bruge noget af min kommende barsel på at skrive. Når barnet sover, kan der lige blive tid til at skrive lidt, siger Christian Kronow.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce