Annonce
Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Christian Kronow har været på researchtur i Thyborøn for at hente inspiration til sin krimidebut. Foto: Dennis Lehmann
Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer", der udkommer 12. oktober. Den foregår i Thyborøn, hvor journalisten Johan får sin sag for, da han involverer sig med byens kvotekonger og forsøger at vælte en statsminister. Forfatteren har hentet inspiration i virkelige hændelser.

Thyborøn: Det hører til sjældenhederne, at der bliver udgivet en bog, hvor handlingen foregår i en by i Lemvig Kommune.

Men det er tilfældet, når Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer", der udkommer 12. oktober. Her finder de dramatiske begivenheder nemlig sted i Thyborøn.

Christian Kronow bor i Kalundborg og underviser i dansk og mediefag på Høng Gymnasium og HF. Han har tidligere skrevet to ungdomsromaner i en trilogi - den sidste mangler endnu - og nu har kastet sig over krimigenren.

Annonce

- Det er interessant, at Lars Løkke Rasmussen som statsminister besøgte Thyborøn og samlede penge ind til LøkkeFonden, og at man samtidig har en lovgivning, der samler fiskekvoterne på få skibe, der bliver handlet til svimlende beløb. Det er her, jeg har hentet min inspiration til bogen, men alle personer i bogen er selvfølgelig opdigtede personer, siger Christian Kronow.

Han betegner sin bog som en politisk krimi. Den handler om radio-journalisten Johan, der tager til Thyborøn for at dække en fiskeauktion, der afvikles til ære for statsministerens velgørende projekt.

Der dukker et lig op blandt fiskekasserne, og så tager begivenhederne for alvor fart. Johan må sande, at man får skrammer, når man stikker næsen for langt frem. Særligt når man involverer sig med Thyborøns skyggekonger og prøver at vælte en statsminister, som der står i beskrivelsen af bogen.

Researchtur i Thyborøn

Samtidig er der problemer i Johans privatliv, hvor han må kæmpe for at beholde sine to børn.

Christian Kronow har været på researchtur til Thyborøn, og han har desuden sat sig grundigt ind i lovgivningen om fiskeriet.

- Den nye lovgivning giver en grad af røver-kapitalistiske tilstande i fiskeriet, hvor få fiskere får rigtig meget, siger Christian Kronow.

Christian Kronows "Brændoffer" udkommer 12. oktober, men allerede i weekenden 9.-10. oktober kan den købes på Krimimessen i Horsens, hvor Christian Kronow også er til stede for at signere sin nye bog. Pressebillede

Han er sikker på, at Thyborøns indbyggere sagtens kan genkende de steder, der er beskrevet i bogen.

- Jeg har været rundt mange steder i Thyborøn. Handlingen kunne også have foregået i Skagen eller andre fiskeribyer, men det er mere interessant at lade den foregå i Thyborøn, der ikke er så kendt et sted. Thyborøn og hele det nordvestlige område i Jylland er i det hele taget et under-kommunikeret sted. Her er en smuk natur, men jeg er ikke sikker på, at så mange danskere er klar over det, siger Christian Kronow.

Annonce

Vestjyske rødder

Han har selv vestjyske rødder. Hans farfar er fra Vemb, og hans oldefar havde en gård i Fjaltring-Ferring-området - en gård, der i dag ligger på havets bund.

- Som barn kom jeg meget ved Vesterhavet - det er et fantastisk sted, siger Christian Kronow.

Han skrev blandt andet på "Brændoffer", mens han havde barsel med sit andet barn, Luna. I dag er Luna to år, mens storesøster Hannah er fem år.

"Brændoffer"

Christian Kronow debuterer som krimiforfatter med "Brændoffer".

Den udkommer 12. oktober på forlaget Superlux. Den kan allerede købes - eventuelt i en signeret udgave - på krimimessen i Horsens i weekenden 9.-10. oktober. Den er på 248 sider.

Handlingen i den politiske krimi foregår i Thyborøn, hvor radiojournalisten Johan får sin sag for, da han skal dække en fiskeauktion til ære for statsministerens velgørende projekt.

34-årige Christian Kronow bor med sin familie i Kalundborg. Den tæller døtrene Hannah (5 år) og Luna (2), og inden længe udvides familien med et tredje barn. Christian Kronow underviser i dansk og mediefag på Høng Gymnasium og HF.

- Det er en lang proces at skrive en bog. Jeg har haft en utrolig god sparring med min redaktør på forlaget Superlux, Rikki Jørgensen, siger Christian Kronow.

I øvrigt skriver han i øjeblikket på krimi nummer to. Her foregår handlingen på Sjælland, men der er en vestjyde blandt bogens personer.

- Vi venter vores tredje barn lige om lidt, og jeg forventer også at skulle bruge noget af min kommende barsel på at skrive. Når barnet sover, kan der lige blive tid til at skrive lidt, siger Christian Kronow.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce